Foto. Ovo su heroji koji su obranili kuće kod Splita. Potpuno iscrpljeni, spavaju na cesti

Region

U gašenju buktinje lakše je ozlijeđen jedan vatrogasac. Jutros su im u pomoć konačno stigli kanaderi

Pod kontrolu je stavljen požar koji je u srijedu navečer izbio u Sitnu Donjem, te je za promet otvorena lokalna cesta Žrnovnica-Sitno Gornje-Srinjine, izvijestili su u četvrtak ujutro vatrogasci napominjući kako je jedan vatrogasac lakše ozlijeđen.

Cijelu noć na tom dijelu požarišta bila je panika, ali kuće su obranjene i požar je jutros stavljen pod kontrolu, rekao je Hini zapovjednik požarišta u splitskoj vatrogasnoj postrojbi Marinko Bogdan. Dodao je kako su od jutros u pomoć gasiteljima uključena i dva kanadera.

29.08.2024., Gornje Sitno – Nakon neprospavane noci i borbe s vatrenom stihijom kod Gornjeg Sitnog vatrogasci dolaskom kanadera uspjeli barem malo odmoriti. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon dolaska kanadera, mnogi vatrogasci uspjeli su barem malo odmoriti nakon noćne borbe s buktinjom.

Lakše ozlijeđen vatrogasac
Lakše je ozlijeđen, uslijed iščašenja ramena, jedan vatrogasac, kazao je Bogdan. Na cijelom požarištu u Žrnovnici trenutačno je 298 vatrogasaca i 80 vozila, rekli su vatrogasci.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković kazao je za HRT da je za vatrogasce noć bila teška jer se požar aktivirao na nepristupačnom terenu u šumi, bez putova. “Brzom intervencijom požar je okružen s puno vozila i vatrogasnih cijevi”, kazao je.

Potvrdio je da dva kanadera natapaju rubne dijelove te da ima još nešto izdimljavanja.

telegram.hr