“Zvezdo, dolazim, opet Liga šampiona..:”: Novak oduševio, na konferenciji u Njujorku govorio o crveno-belima

Showbizz

Novak Đoković plasirao se u treće kolo US Opena, pošto mu je u trećem setu, pri rezultatu 2:0, Laslo Đere predao meč, zbog povrede.

Usledila je konferencija za novinare na kojoj je Novak je prvo izneo utiske sa meča protiv Đerea.

– Nisam servirao dobro ovde u prva dva meča, pokušavam da nađem ritam. Ako nemate dobar procenat, onda protiv igrača kao što su Đere, dobri sa osnovne linije… On napada stalno, imali smo borbu od pet setova prošle godine. Znao sam da ću morati da radim za svaki poen, na kraju nije bio završetak kako volimo da vidimo. Moram biti srećan sa pobedom, u bitnim momentima sam igrao jednu lopticu više, srećan sam što je promašio jedan lak forhend… Takav je tenis, igrate duge relije, neke udarce morate da udarite. Postajaće sve teže, naći ću put kao što sam pronalazio mnogo puta u svojoj karijeri.

O narednom rivalu, Alekseju Popirinu, ima samo reči hvale

– Biću srećan ako ga ponovo pobedim u četiri seta! Kuca na vrata, sve je bliži i bliži, osvojio je Masters u Kanadi, sve unapređuje, dobar je i na forhendu i na bekhendu. Zaista napreduje, ima samopouzdanja, igra dobar tenis, veruje u sebe i ići će na pobedu. Znam šta mogu da očekujem, igrali smo nekoliko puta, uradiću domaći i uraditi ono što mora da se uradi.

Novak je potom upitan i da prokomentariše svog vernog navijača koji na svakom meču nosi različitu majicu:

Video sam ga ranije, zahvalan sam na podršci. Uvek dolazi sam, uvek ima interesantne majice. Potpisao sam nekoliko majici i zahvalio sam mu se na podršci.

Jedno od pitanja medija odnosilo se i na timove i njihov značaj, kao i na rivalstvo sa Alkarazom,

– Bio je jedan od posebnijih momenata Marko (Paniki) i ja, taj bivši stručni tim, nakon pobede u Sinsinatiju. Na način koji sam ga pobedio je meni ogroman podstrek dalo, odskočna daska za osvajanje US Opena. Takvi mečevi kada igrate protiv najboljeg tenisera na svetu, 15 godina mlađi od tebe, uspeš da se vratiš posle četiri sata… Ti faktori su uz okolnosti prouzrokovale da on to kaže, a ja bi se složio, ali bih možda izabrao neke druge momente koje nadmašuju taj momenat. Taj momenat se ne dešava tako često, lepo je za naš sport. Kada završimo tu borbu, ko god da je pobedio ili izgubio, pružimo ruku i zagrlimo se, pružimo poštovanje i podršku. Gledam da negujem, sa mlađim i starijim, sa najvećim rivalima, da budem ljubazan i da pokazujem poštovanje. Uvek se vodim sa frazom da budeš onakav kakav želiš da drugi budu prema tebi. Imao sam uspešnih i slavnih momenata sa Panikijem, on će uvek biti prijatelj moj.

Kako se Crvena zvezda plasirala u Ligu šampiona, Novak, inače velikog navijača crveno-belih je na pitanej Telegrafa u Njujorku odgovorio:

– U kolima sam pratio na telefonu! Svaka čast Zvezdi, treći ili četvrti put su u grupnoj fazi LŠ, to je za svaku pohvalu, želim im da dolaze najveće ekipe pred punom Marakanom i ja ću se potruditi da dođem kada se bude igrale utakmice!

O povredi…

– Imao sam problema sa stomakom, većem delu prvog seta je imalo uticaja na kako sam se oporavljao. Da ne ulazim u to, žao mi je što je Laslo predao meč, imao je operaciju… Želim mu sve najbolje, kada igra na visokom nivou, može mnogo, želim mu kontinuitet. Dobar je momak, miran, voli sport i voli rad, zaslužuje sav uspeh. Nije bilo idealno za mene, pogoršalo se pred kraj drugom setu, dosta je doprinelo tome što smo dva sata igrali dva seta, mnogo dugih razmena što je bilo i očekivano. Prošle godine smo igrali dug meč, znao sam da mu odgovora, moja igra mu odgovora, to mi je osećaj na terenu, ne ustručava se da napadne, da pokaže da može da pobedi. Dosta su terene ubrzali, loptica dosta niže i brže odskače, on to voli, ostaju dalje i dosta je nezgodno igrati protiv njega. Drago mi je što sam izašao kao pobednik, moram bolje da serviram, nadam se da ću se bolje osećati i doći će.

(Telegraf.rs)