Nezapamćena tragedija: Nakon oca i kćerke, danas dženaza maloj Lini Fehratović

Region

Lina Fehratović, uprkos naporima medicinskog osoblja, nije uspjela da prebrodi teške povrede koje je zadobila u sudaru
Lina Fehratović, starija kćerka Hasredina Fehratovića, koja se danima borila za život nakon teške saobraćajne nesreće na putu Sjenica–Prijepolje, nažalost je preselila jučer u bolnici.

Nesreća se dogodila u mjestu zvanom Pašino Brdo, kada je vozač Mercedesa, prilikom neprilagođenog preticanja kolone vozila, direktno udario u Audi u kojem se nalazila porodica Fehratović iz Novog Pazara. U ovoj tragičnoj nesreći, Hasredin Fehratović (41), otac porodice, izgubio je život na licu mjesta, kao i mlađa kćerka.

Lina Fehratović, uprkos naporima medicinskog osoblja, nije uspjela da prebrodi teške povrede koje je zadobila u sudaru.

Nesreća se dogodila nešto posle 21 sat, kada je Dženan Korać, vozeći svoj “mercedes”, u pokušaju preticanja kolone vozila, direktno udario u “audi” u kojem se nalazila petočlana porodica Fehratović koja se vraćala iz Sarajeva.

Lini će danas s podne namazom biti klanjana dženaza, nakon će će biti obavljen ukop. Iza nje su ostali neutješni majka Amela, koja te također povrijeđena u nesreći, brat Naser koji je jedini iz automobila kobne noći prošao bez povreda te sestra Dalija koja s porodicom nije išla u Sarajevo i ostala je da čuva nanu kod kuće.

hayat.ba