Apokaliptične scene iz Austrije: Beč pogodile poplave biblijskih razmjera

Region

Obilne padaline zahvatile su alpske regije Austrije i izazvale poplave u dijelovima Beča tijekom vikenda, uzrokujući značajnu štetu i prekide u cestovnom i željezničkom prometu, izvijestile su vlasti i lokalni mediji.

Bujice blatne vode zahvatile su automobile u skijalištu St. Anton u zapadnoj Austriji, prema snimkama objavljenim na društvenim mrežama.

Istovremeno, rekordne količine kiše pogodile su dijelove Beča na istoku zemlje, izvijestila je državna televizija ORF.

U subotu je žena u bečkom okrugu Doebling povučena pod autobus zbog siline poplave, izvijestio je ORF. Prevezena je u bolnicu gdje se nalazi u kritičnom stanju.

Vatrogasci u glavnom gradu intervenirali su više od 450 puta jučer, jer su pljuskovi izazvali kaos u prometu i prekinuli željezničke linije, prenosi ORF.

Austrijski kancelar Karl Nehammer izjavio je na platformi X da su snažne oluje uzrokovale veliku štetu u mnogim dijelovima zemlje te zahvalio službenicima koji rade na sanaciji.

U bečkom okrugu Doebling zabilježeno je 110 litara kiše po četvornom metru, što je novi rekord za kolovoz u tom dijelu grada, prema riječima meteorologa Kevina Hebenstreita. Meteorološka tvrtka UBIMET navodi da je velik dio prosječne ljetne kiše u Beču pao u samo jednom satu u subotu.

Za usporedbu, prosječno u kolovozu u Beču padne 68 litara kiše po četvornom metru, dok rekordna količina od 139 litara datira iz 15. svibnja 1885. godine, prenosi ORF.

Bože, podari snagu i mir onima pogođenima ovim nepogodama, te zaštiti i vodi sve koji pomažu u sanaciji štete. Neka tvoja milost donese obnovu i nadu svim srcima u potrebi.

novizivot.net