Bojana Gregorić Vejzović prošetala crvenim tepihom: U Sarajevu je fantastično, divni ljudi i odlična klopa

Region

Počela je i druga noć 30. Sarajevo Film Festivala. Večerašnjim crvenim tepihom prošetala je ekipa filma Faruka Sokolovića pod nazivom “Backup”.

Posebnu pažnju javnosti privukla je hrvatska glumica Bojana Gregorić Vejzović koja je ostvarila ulogu u spomenutom filmu.

“Ovdje je fantastično, uvijek jedno dobro raspoloženje, divni ljudi, zabava i odlična klopa. Nadam se da će nam i film biti odličan, ja ću ga večeras prvi put pogledati. Ima treme, ali to je pozitivan dio ovog posla”, kazala je glumica.

Podsjetimo, ovaj žanrovski psihološki triler se prvenstveno bavi traumom koja je proživljena i preživljena, ali koja tek treba da bude prevaziđena. Oslobađanje tereta i okova prošlosti je ono što gotovo svi likovi u filmu priželjkuju. Porodica, ljubav kćerke prema ocu, prijateljstvo i izbor koji za vrijeme rata napravi glavni lik dolazi na naplatu danas, 25 godina poslije. Preispitivanje prošlosti u odnosu na današnji život je centralna tema filma.

Film okuplja regionalnu glumačku ekipu i sjajne mlade bosanskohercegovačke glumce i glumice: Belma Salkunić-Bektešević, Dragan Bjelogrlić, Rijad Gvozden, Bojana Gregorić Vejzović, Faruk Sokolović, Jasna Diklić, Karla Matošić Gvozden i drugi. Producentica filma je Duda Sokolović.

Film će biti prikazan u okviru programa Open Air i BH Film.

n1info.ba