Mesec dana se nije kupao, pa ušao u bazen: Hit snimak iz Brusa! Njegovo selo dugo nema vodu

Region

Vasa se na snimku pre svega “zahvaljuje” što su ga pustili da se okupa posle dužeg vremena

Snimak Vase iz Lepenca, sela kod Brusa, podigao je prašinu na društvenoj mreži “X”. Kako čovek tvrdi, u njegovom selu već mesec dana nema vode, pa je rešio da ode na bazen u koji se nalazi u Brusu kako bi se okupao.

“Čovek iz okolnog sela dođe na bazen da se okupa jer mesec dana nema vodu. Bravo za bata Vasu”, stoji u opisu pomenutog videa.

Vasa se na snimku pre svega “zahvaljuje” što su ga pustili da se okupa posle dužeg vremena, kako tvrdi.

“Dobar dan, bazen Brus, Vasa iz Lepenca, drago mi je što ste me pustili u vodu posle dužeg vremena, inače smo najbednija opština u Srbiji”, priča on.

On dalje navodi da u njegovom selu već mesec dana nema vode za piće, ali ni za osnovne potrebe.

Telegraf.rs nije mogao da potvrdi istinitost ovih navoda do trenutka objavljivanja teksta.

Ipak, prema informacijama lokalnih medija, vodosnabdevanje na teritoriji opštine Brus je otežano takoreći od početka 2024. godine a posebno od maja meseca, što se, kako tvrde, nastavilo i tokom juna, jula i avgusta meseca. Da će problem uskoro biti rešen čulo se na sednici SO Brus koja je održana 13. avgusta.

Prema rečima predsednika SO Brus, Ivana Đolića, trenutni priliv vode u vodosistem je 40 litara u sekundi plus novih 12 litara u sekundi što bi trebalo da bude više nego dovoljno za vodosnabdevanje stanovnika opštine Brus, uz racionalnu potrošnju vode za piće.

(Telegraf.rs)