NAJPOZNATIJE ČETVORKE U REGIONU STIGLE U BANJALUKU Matej, Marko, Luka i Jovan došli kući, rastu i preslatki su! (FOTO)

Region

NAJPOZNATIJE ČETVORKE U REGIONU STIGLE U BANJALUKU Matej, Marko, Luka i Jovan došli kući, rastu i preslatki su! (FOTO)

Možda najpoznatije četvorke u regionu, bebe Matej, Marko, Luka i Jovan Petrović, koje je ove zime u Ljubljani na svet donela hrabra mama Milana, stigle su u Banjaluku.

Banjlučanka Milana Petrović se u januaru porodila u Sloveniji, a vest o rođenju njenih dečaka obišla je čitav region, s obzirom na to da je Milana majka prvih četvorki u istoriji Banjaluke i to začetih prirodnim putem.

Dodatno su veliku pažnju svih u regionu privukla i imena koje su ona i njen suprug Nemanja dali deci.

– Dok sam bila trudna, sa suprugom sam išla u veliku svetinju, naš manastir Krka. Tada smo monahu rekli da nosim četiri dečaka i on nam je dao blagoslov da nam deca nose imena po četiri apostola. Nama su se, takođe, mnogo svidela jer su to imena sa jakom simbolikom – rekla je Milana ranije za medije.

Inače, dečaci su rođeni carskim rezom u 31. nedelji trudnoće. Matej je imao 1.450 grama, Luka tek 1.030, Marko 1.420, a Jovan 1.280. Neko vreme su morali da budu i u inkubatoru, ali su srećom došli kući i rastu u velike i prelepe momke, pod budnim okom njihovog starijeg brata Konstantina, kojeg su Milana i Nemanja dobili u februaru 2019. godine.

Porodica inače godinama živi i radi u Sloveniji, a sada su posetili i Banjaluku, i tamo su privukli veliku pažnju.

Fotografije “čuvene četvorke” objavila je na svom Fejsbuk profilu Snežana Kutlešić Stević, odbornik SNSD u Skupštini grada.

– Proslavili smo njihov dolazak. Nek su nam živi i zdravi – napisala je u objavi uz fotografije presrećne porodice.

Objava je odmah privukla veliku pažnju javnosti, pa su se osim lajkova ređali brojni komentari u kojima su građani Milani i Nemanji želeli sve najbolje.

“Srećno stigli u zavičaj”, “Predivni ste, bebice su veliki blagoslov! Preslatki su”, “Bogatstvo. Dobro došli, živi i zdravi bili”, pisali su građani u komentarima na post. (Kurir.rs/ Telegraf.rs/ S.Đ.)