Naš poznati glumac je nekada radio na groblju: „Tada sam odlučio da želim da budem neko i nešto“

Showbizz

Usled rata, bio je prinuđen da sa porodicom emigrira van zemlje.

Enis Bešlagić, poznati glumac iz Bosne i Hercegovine, skrenuo je na sebe pažnju ulogama u serijama „Lud, zbunjen, normalan“ i „Montevideo, Bog te video“.

Međutim, retko govori o svom privatnom životu, te malo ko zna da je sa samo 17 godina bio prinuđen da počne da radi. Naime, on je sa svojom porodicom zbog rata izbegao u Nemačku, gde je godinu dana radio na groblju.

„To je bilo u doba rata, kada sam kao izbeglica otišao u Nemačku. U to vreme imao sam nepunih 17 godina. Mislili smo da će rat stati za petnaest dana i da ćemo se brzo vratiti kući, ali to se nije desilo. Rad na groblju me je mnogo čemu naučio. Zvuči čudno, ali iz tog iskustva crpim životni optimizam i energiju. Tamo sam naučio šta je život. Kad znate gde ćete da završite, onda znate i kako ćete da živite. Tada sam odlučio da želim da budem neko i nešto“, jasan je Enis Bešlagić, prenosi Hello.

Ubrzo posle rata, diplomirao je glumu u Sarajevu i to kao najbolji student svoje klase. Usledile su brojne uspešne uloge, kao i nagrade, kako za rad, tako i zbog humanosti.

nova.rs