Lejla Đelilović novi je doktor medicine: “Znanje je ono što vam niko ne može oduzeti..”

Region

Intervju sa nama odradila je i Lejla Đelilović, koja je nedavno stekla titulu doktora medicine. Šta je ona rekla i istakla za naš portal, pročitajte u nastavku:

“Zovem se Lejla Đelilović, dolazim iz Krušćice, Vitez.
Osnovnu školu sam završila u Krušćici, a srednjoškolsko obrazovanje nastavljam u “Opća gimnazija” Vitez.”

“Još od malih nogu sam maštala da budem doktorica, još tokom osnovne i srednje škole sam voljela učiti nove stvari, proširivati znanje, a najdraži predmet mi je bila biologija. Uvijek sam željela pomagati ljudima, a ovaj poziv će mi to omogućiti.”

Pitali smo je nešto o njenom zanimanju, a evo kako je ona odgovorila:

“Ovo zanimanje ima mnoge prednosti kao što je mogućnost da pomognemo drugoj osobi, unaprijedimo njen život, ali smatram da još uvijek nisam kompetentna da navodim prednosti, a i mane, jer tek ulazim u poslovni svijet medicine čije prednosti ću tek da otkrijem, a nažalost sigurno se i suočim sa nekim nedostacima, koje ću nastojati minimizirati.”

Kao planove za dalje, Lejla je istakla sljedeće:

“Planiram se vratiti u svoj rodni grad, nadam se da će mi se što prije ukazati prilika za zaposlenje. Moja želja je pedijatrija tj. rad sa djecom.”

Na pitanje kako se osjeća sada, kada je napokon diplomirala, Lejla je kazala..

“Predivan je osjećaj diplomirati, nakon toliko učenja trud se uvijek isplati. Spremna sam za nove izazove i pobjede.”

“Najveća motivacija tokom studiranja mi je bila ljubav prema medicini, a najveću zahvalu dugujem svojim roditeljima koji su bili tu kroz sve lijepe i manje lijepe trenutke.

Poruka mladima:

Učite i trudite se jer se to uvijek na kraju isplati i to je ono što vam niko ne može oduzeti.

binfo.ba