Devojčica rođena sa “srebrnim očima” je konačno usvojena: Posle operacija, sada je napokon ništa ne boli

Zanimljivosti

Primrose iz Kine se život totalno promenio

Primrouz Lin je jedna malo drugačija devojčica rođena u Kini. Naime, ona ima urođeni glaukom koji joj je posrebrio oči.

Ona u prva 23 meseca svog života nije znala kako je to biti držan u naručju, voljen i pažen, piše “Parenting isn’t easy”. Sve zbog toga što nije lečena i to joj je nanelo mnogo bola, posebno što su je roditelji ostavili u sirotištu kada je rođena.

U tom periodu je bila sama, nikada nije naučila da pije iz flašice i većinu vremena je bila zanemarena. Nije išla podignute glave i nikada nije osetila ljubav na sebi.

A onda joj je život okrenuo…

Na drugom kraju sveta, u Džordžiji, žive Erin i Kris koji su tad odgajali dvoje dece. Jednog dana, Erin je sasvim slučajno listala neke fotografije na “Fejsbuku” i onda je ugledala Primrouz. U trenutku joj se slomilo srce zbog njenog izgleda i duboko u sebi je verovala i znala da joj je suđeno da joj ona bude majka.

U dogovoru sa mužem, odlučili su da je usvoje, pa su tako leteli preko pola sveta da bi došli do nje.

Međutim, nije sve išlo glatko. Mučili su se oko usvajanja, a kada su je upoznali, bila je prehlađena i imala je groznicu. Počeli su da misle da zbog zdravstvenog stanja neće biti u mogućnosti da je povedu kući.

Kada se to desilo, ubrzo je Erin obavestila svet o tome kako im protiču dani.

– Ovo su mamine oči koje su noćas bile zatvorene samo četiri sata. Ovo su moje ruke koje su je tapšale sve vreme pokazujući joj da je neko tu, uz nju – napisala je Erin.

Uz to, mama je delila pohvalne reči svoje biološke dece kako se brinu o Primrouz, kako je neguju, maze i čuvaju, kako je konačno dobila mamu i tatu. Ujedno je Primrouz promenila život ovoj porodici.

Nažalost, kada su je doveli kući, lekari su joj dijagnostikovali i sindrom delecije, što je prouzrokovalo i abnormalnosti oka i skeleta, kao i gubitak sluha i nedostatak mišićnog tonusa. U septembru 2018. godine je hospitalizovana, gde su joj lekari rekli da je najbolje da joj se odstrani levo oko kako bi joj se smanjio bol. Međutim, posle sedam dana shvatili su da je najbolje da joj otklone i drugo oko, piše “Cafe mom”.

Oporavak posle operacije je tekao po planu, a ubrzo je dobila implante sa zenicama i to je uopšte ne boli.

– Nismo zabrinuti za njenu budućnost, mislimo da će biti potpuno nezavisna – rekla je mama Erin.

Iako je pred njom dug put, Primrouz svakim danom sve više napreduje i uči da veruje svojoj porodici. Zna da je konačno bezbedna.

(Ona.rs)