Stjepan je bio upravnik rudnika, ceo život proveo po jamama: “Studija Rio Tinta pokazuje pravu istinu”

Region

Ističe i da oni koji se bore protiv ovog projekta, nemaju validne argumente

U Srbiji je već danima projekat “Jadar” u fokusu javnosti, a jedno od glavnih pitanja je da li je zeleno rudarstvo moguće? Stjepan Mitrović diplomirani inženjer rudarstva istakao je u gostovanju na televiziji da širenje panike od pojedinih opozicionih medija, koristeći razne neistine, predstavlja ništa drugo nego krivično delo.

– Ja sam diplomirani inžinjer koji je diplomirao u Beogradu, ali sam i običan građanin koji živi u Loznici sa porodicom i kome je najviše stalo da se ovaj projekat odvija po propisima i standardima zemlje Srbije i Evropske unije – istakao je Mitrović i poručio da je svoj životni vek proveo radeći po jamama Srbije

– Radio sam kao upravnik rudnika i znam tačno šta će se dešavati na tim dubinama i kod eksploatacije projekta “Jadar”. Ja sam sve izučio i video. Garantujem da ovde nema nikakvih opasnosti i da se ovaj projekat može sprovesti po svim propisima i standardima.

stiče i da oni koji se bore protiv ovog projekta, nemaju validne argumente.

– Njima su argumenti izbijeni iz ruku, nemaju druge argumente nego da blokiraju državu koju volimo i koju hoćemo da razvijamo. Svako ko je pročitao ovu studiju, shvatio je da tu nema ničega od one pompe o silnom trovanju i zagađenju reka i okoline. Ja sam pročitao tu studiju, koja je veoma obilan dokument i video sam da je na tome radio vrlo stručan tim.

Mitrović dodaje kako je kompanija “Rio Tinto” preduzela mere i uradila izradu studije, koja pokazuje pravu istinu.

(Telegraf Biznis)