“I kamen da ima oči, suzu bi pustio”.ONA I DALJE NEUMORNA” Snimak bake Marijane (98)

Region

(VIDEO) “Njen opanak čitav vijek pregazi, ONA I DALJE NEUMORNA” Snimak bake Marijane (98) nikoga ne ostavlja ravnodušnim, otkrila i svoj RECEPT ZA DUG ŽIVOT

Radeći u svojoj bašti punom snagom, raširenih ruku, 98-godišnja baka Mirjana dočekala je svoje mlade komšije sa osmijehom na licu i tim osmijehom osvojila srca na TikToku.

Emotivan video 98-godišnje baka Mirjane Petrović koja živi sama u brdu u malenoj kući i još uvijek ima snage za svakodnevne obaveze našao se na TikTok profilu i”indijanadzouns” i brzo postao viralan.

Svojom vedrinom i radošću, Mirjana je mnoge podsjetila na svoje bake.

@indijanadzouns

♬ Stani Stani Ibar Vodo (Stop, Stop Ibar River) – Branko Krsmanovi’c Instrumental Ensemble, Belgrad

 

– Baka Mirjana ima 98 godina. Njen opanak čitav vijek pregazi a ona i dalje neumorno radi. Sama održava svoju baštu kao i nekoliko redova malina – piše u samom videu.

Kako se može vidjeti na snimku, sva u obavezama oko bašte, baka se oduševila kada su joj u posjetu došle mlađe komšije koje je inače posjećuju redovno.

Veselog pogleda i razmahanih ruku na mladićevo “Oooo bako, pomaže Bog!”, Mirjana se iste sekunde oglasila:

“Ooo sine moj, jedini moj. Bog ti pomogao”.

A na pitanje da li joj treba pomoć, kao nekakva razdragana djevojčica odgovorila je odrično.

Nakon zagrljaja i provedenog zajedničkog vremena, mlade komšije su otišle, a baka Mirjana ih je, sa poljupcima i osmijehom ispratila.

“I kamen da ima oči, suzu bi pustio”

Video je, priznali su mnogi oduševio ali i rasplakao.

“Zašto plačem ne znam ni ja”, “I kamen da ima oči, suzu bi pustio. Uđem ovdje iz dosade i isplačem se ko malo dijete”, “Sada kada sam vidio nju, kao da sam video moju pokojnu babu, duša mila”, “Rasplaka me ova čista duša. Zdrava bila”, bili su samo neki od komentara ispod ovog videa.

Recept za dug život baka Mirjane
Baka Mirjana je takođe otkrila i svoj recept za dug život.

@indijanadzouns

♬ Pastirska Elegija (Serbie) – Jordi Savall & Bora Dugić & Marko Lazović & Slobodan Marković

 

– Ustajem ja u 7 sati, kad nema posla, kad ima ustanem ja i u pet. Naložim vatru metnem džezvu, dok ja nahranim kokoške, džezva gotova, voda provrela, sjednem ovdje i krenem – čaša rakije i šoljica kafe. Malo rakije, malo kafe i kad popijem kafu ja popijem i rakiju i tako svako jutro – ispričala je Mirjana kroz osmijeh, piše Blic.srpskainfo.com