Šenon Doerti se punih devet godina borila sa rakom, ali nikada nije pomišljala da odustane: Tužna životna priča glumice

Region

Zvezda serija “Beverli Hils” i “Čari” izgubila je bitku sa opakom bolešću u 53. godini života.

Šenon Doerti karijeru je započela sa samo 11 godina, kada je igrala u hit seriji „Mala kuća u preriji“, ali je pravu popularnost stekla početkom devedesetih u ulogom Brende u seriji „Beverli Hils 90210“.

Ova uloga donela joj je veliku pažnju medija, a često se govorilo da ni nju nije zaobišlo takozvano prokletstvo junaka ove serije, s obzirom na to da je većinu sačekala teška sudbina.

USA.Luke Perry and Shannen Doherty in ©Fox Television series: Beverly Hills 90210 ( 1990-2000 ).,Image: 417931906, License: Rights-managed, Restrictions: Supplied by Landmark Media. Editorial Only. Landmark Media is not the copyright owner of these Film or TV stills but provides a service only for recognised Media outlets., ***
HANDOUT image or SOCIAL MEDIA IMAGE or FILMSTILL for EDITORIAL USE ONLY! * Please note: Fees charged by Profimedia are for the Profimedia’s services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of Copyright or License in the material. Profimedia does not claim any ownership including but not limited to Copyright or License in the attached material. By publishing this material you (the user) expressly agree to indemnify and to hold Profimedia and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against Profimedia arising out of or connected in any way with publication of the material. Profimedia does not claim any copyright or license in the attached materials. Any downloading fees charged by Profimedia are for Profimedia’s services only. * Handling Fee Only
***, Model Release: no, Credit line: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Ni njen ljubavni život nije prošao nezapaženo, te je početkom 1993. godine, objavila je da se udaje za naslednika imperije „Maks Faktor“, Dina Džeja Faktora. Ali on je ubrzo raskinuo veridbu tvrdeći da ga je Šenon tukla, iako je njen otac to demantovao i rekao da je Din bio nasilnik, a ne njegova kćerka.

Iste godine, udala se za Ešlija Hamiltona, sina glumca Džordža Hamiltona, i razvela se svega nekoliko meseci kasnije. Potom se 2002. udala za Rika Salomona, ali i ovaj brak je potrajao svega devet meseci.

Delovalo je da joj je velika podrška tokom teških dana i borbe sa bolešću bio je fotograf Kurt Isvarienko, za koga se udala 2011, a razvela 11 godina kasnije, nakon što je saznala da joj je bio neveran baš kada se ona pripremala za operaciji uklanjanja tumora na mozgu.

Krajem devedesetih usledila je još jedna bitna uloga, koja je obeležila njenu karijeru, a reč je o najstarijoj sestri Halivel, Pru, u seriji „Čari“. Međutim, ona je posle nekoliko sezona odlučila da napusti snimanje zbog sukoba sa koleginicom Alisom Milano.

Charmed, aka: Charmed – Zauberhafte Hexen, Fernsehserie, USA 1998 – 2006, Staffel 1, Episode 11: “Feats of Clay”, Darsteller: Shannen Doherty,Image: 379510854, License: Rights-managed, Restrictions: Nur redaktionelle Nutzung im Zusammenhang mit dem Film. Editorial usage only and only related to the movie. Im Falle anderer Verwendungen, kontaktieren Sie uns bitte. For other uses, please contact us., Model Release: no, Credit line: IFTN / United Archives / Profimedia

Nažalost, poslednjih godina se o Šenon govorilo i pisalo uglavnom zbog teške bolesti sa kojom se skoro deset godina hrabro borila. Njoj je 2015. godine prvi put dijagnostikovan rak dojke, a iako je delovalo da se situacija popravila, 2017. je objavljeno da se karcinom vratio. Nedugo zatim glumica je saznala da se tumor proširio, te je u nekoliko navrata objavila da su joj otkrivene metastaze. Rak se prvobitno proširio na mozak, a potom i na kosti.

Da nesreća nikad ne dolazi sama, istina je i u njenom slučaju. Usled borbe za zdravlje, Šenon je 2018. izgubila dom u požaru koji je zahvatio Kaliforniju.

/Shannen Doherty
Stand UP TO Cancer 2016, Walt Disney Concert Hall, Los Angeles, USA – 09 Sep 2016,Image: 299387729, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Salangsang/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Dijagnostifikovan mi je rak dojke 2015. godine. Podvrgnula sam se mastektomiji kao i tretmanima hemoterapije i zračenja. Često mi je krvario nos od hemoterapije. Ne znam da li je ovo iko od vas iskusio. Uveseljavala sam samu sebe noseći smešne pidžame koje mi je poklonila moja prijateljica. Ali da li su mi zaista popravljale raspoloženje? Jesu! Izgledala sam urnebesno i smejala sam samoj sebi. Humor mi je pomogao da prođem kroz ono što se činilo nemogućim. Nadam se da ćemo svi uspeti da pronađemo humor u nemogućim situacijama“, napisala je Šanen na društvenim mrežama.

O svom stanju je sve vreme javno govorila, kako bi bila motivacija svima koji se suočavaju sa ovim ili sličnim problemom.

„Želim još da živim. Nisam završila sa životom. Nisam završila sa ljubavlju. Nisam završila sa stvaranjem. Nisam završila sa ‘nadam se da menjam stvari na bolje“, rekla je ona u novembru prošle godine za People, a potom dodala:

„Jednostavno nisam – nisam završla.“

Nažalost, jutros je ceo svet rastužila vest da je glumica preminula, što su objavili njeni najbliži saradnici.

nova.rs