“NE DAJ BOŽE DA SE OVO IKOM PONOVI” Apokaliptični prizori u Osečini jutro nakon stravične oluje:

Region

(FOTO, VIDEO) “NE DAJ BOŽE DA SE OVO IKOM PONOVI” Apokaliptični prizori u Osečini jutro nakon stravične oluje: Šteta je milionska, domaćinstva ostala bez krovova i stoke

Bilans štete nakon jučerašnjeg nevremena na području opštine Osečina od jutros se sabira. Predstavnici lokalne samouprave i Štaba za vanredne situacije celo veče obilazili su ovo područje, a od jutros su nastavili da pomažu meštanima koji su pretrpeli veliku štetu.

Grad kakav se ne pamti u ovom kraju uništio je na stotine kuća pomoćnih objekata i automobila, a u nekoliko domaćinstava pobijena je živina i sitna stoka.

Padao grad veličine oraha
– Ja imam 85 godina, ali ovo nisam doživeo. Pucala se stakla na prozorima, gradljike krupne kao orah probijale su krovove. Od crepa na kući nema ništa – priča meštanin sela Osečina.

Grad koji je zahvatio nekoliko sela ove opštine i pričinio višemilionsku štetu, ostavio je bez krova mnoga domaćinstva, pa su meštani jutro dočekali napolju.

– Noćas smo išli u druga sela da tražimo majstore da nam poprave krov. Nismo spavali celu noć. Strašno je ovo što nas je zadesilo – priča jedan od meštana.

Šoferšajbne su pucale pogođene suvim ledenicama, a na desetine automobila je potpuno uništeno.

– Samo kod jednog autolimara od jutros je parkirano osam automobila. Ne daj Bože da se ovo ikom ponovi što se nama desilo – priča Milan iz Carine.

Nikola Tomić, predsednik opštine od sinoć je na terenu i pomaže ljudima da saniraju štetu. On je kazao da ima domaćinstva gde je šteta 100 odsto, te da su opštinske ekipe celu noć i od ranog jutra na terenu gde pokušavaju da pomognu svojim meštanima. Šteta na usevima je skoro stopostotna, kao i na voću od kog ovaj podgorski kraj živi.blic.rs