Biznis koji mu donosi milione: Otkrivamo šta je izgorelo u pogonu dečka Jovane Jeremić, šteta je velika

Region

Treći put izgoreo pekarski pogon Dragana Stankovića

Biznismenu Draganu Stankoviću juče, 12. juna, izgoreo je pekarski pogon u Begaljici, a kako je njegova životna saputnica, voditeljka Jovana Jeremić otkrila za Telegraf, napad na njih najavljen je dan unapred.

Kako saznajemo, istragu vodi Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Požar je izbio juče oko 3 sata ujutru, dok su na terenu 10 vatrogasnih vozila i 25 vatrogasaca ugasili isti.

Izgorela je proizvodna hala od 600 kvadratnih metara, kao i kancelarije na drugoom spratu od 150 kvadratnih metara, ali je delom oštećena i kancelarija na prvom spratu.

Podsetimo, ekipa Telegrafa je zatekla Jovanu i Dragana ispred pogona koji je izgoreo, vidno izmorene posle teške noći. Kako nam je Dragan otkrio, dobio je juče poziv u ranim jutarnjim časovima sa obaveštenjem da mu gori pogon.

– Pa noćas oko tri sata smo primili poziv, ja sam primio poziv da je izbio požar u proizvodnoj hali, izgorelo je par proizvodnih linija, uzrok požara i nesreće još uvek ispituju nadležni organi. Videćemo šta se dešava i to je to – rekao je vidno izmoren Dragan koji je sa vatrogascima gasio požar do jutra.

Jovana je, pak, rekla malo više, te tvrdi da je mišljenja da je neko namerno podmetnuo požar u pogonu, ali je za istog imala i poruku.

– Čekamo izveštaj od strane policije i od strane nadležnih, šta je uzrok požara. Ja smem slobodno da kažem moje mišljenje i stav za sve, vrlo je simptomatično da je treći požar od 2021. godine, drugi u roku od dva meseca. Evidentno da se oseća jedan vid pritiska na Draganovu firmu, da se ta firma kupi. Dragan neće prodavati firmu i to svima treba da bude jasno. Ukoliko se ustanovi da je požar pio podmetnut, a i da se ne ustanovi da je bio podmetnut, to je jako teško dokazivo.. Oni koji su ovo osmilisli su to uradili fenomenalno, ali poruka naša njima je da se neće prodati firma, jer prodajom ove firme bi pala cela pekarska industrija Srbije.

– Ja sam se sada zainatila, meni je sada ovo vrlo jasan pokazatelj da mi moramo da odolimo svim napadima. To bandidtsko ponašanje je nedopustivo u 21. veku, tako da i mi možemo da idemo da palimo tuđa postrojenja. Mi to ne radimo, jer poštujemo Ustav i zakon ove zemlje. Konkurenti koji koriste neke nelegalne metode, ali ovo nije način da neko proda svoju firmu.

Još uvek nije poznata tačna načinjena šteta, ali kako kaže, Dragan, gruba procena je na milion i po.

– Tu je negde ustanovljena šteta oko milion i po evra, na prvu, ali videćemo, ustanovićemo sve. Veštaci će odraditi svoj deo posla, i policija da uradi svoj deo posla, pa ćemo videti.

Jovana je za Telegraf otkrila i da su ona i njen dragi još juče imali najavu da će se dogoditi novi napadi na njegovu firmu, pa je tako ekskluzivno otkrila da “mu je podvaljen pavoc u helbu”.

– Sada će mnogi reći da je Jovana pod naletom emocija, ali nije tako… Mi smo imali najavu još juče da će sada da se desi nova serija napada na Dragana. Ono što on nije rekao, a ja ću ekskluzivno da otkrijem, je, da su mu ubacili pacova juče u helb, a poslaću vam i fotografiju da vidite – navela je Jovana.

(Telegraf.rs)