Supružnici su se dugo borili s neplodnošću, a onda su se obradovali s dva para blizanaca

Region

Claire je nekoliko puta pobacila, a kada se činilo da su šanse potpuno propale, ona i suprug otkrili su da je trudna. Nakon ove velike radosti uslijedilo je još veće iznenađenje.

Claire i Louis upoznali su se u izviđačima i vjenčali tri godine kasnije. Louis je dječji psihijatar, a Claire arhitektica. Četiri godine nakon što su započeli zajednički život, suočavali su se s boljkom koju nažalost doživljavaju mnogi parovi – neplodnošću.

Claire je nekoliko puta pobacila
Kada se činilo da su šanse da dobiju dijete gotovo nestale, otkrili su da je Claire trudna. Nakon ove velike radosti uslijedilo je još veće iznenađenje …

“Bili smo na ultrazvuku i nervozno smo se pitali hoće li naša beba biti dobro. Onda smo vidjeli dvije djevojčice kako plešu i udaraju me po trbuhu. Smijali smo se i plakali u isto vrijeme. Bilo je ludo” sjeća se Claire.

Nakon godina čekanja, tuge, ljutnje i molitve, Claire i Louis trudnoću s blizancima vidjeli su kao neizmjeran dar s neba.

“Bila je to prava sreća. Trudnoća je prošla bez ikakvih problema, a i porod je prošao bez komplikacija, bez carskih rezova, inkubatora i zdravstvenih problema. Na svijet su došli zdravi dječaci Henri i Georges.”

Nakon poroda obitelj je živjela mirnim životom. “Bili smo sretni što nakon četiri teške godine prolazimo kroz ovo nevjerojatno iskustvo. Blizanci su za nas bili veliki blagoslov.”

Kada Bog opet iznenadi
Louis i Claire smatrali su da su spremni proširiti svoju obitelj u budućnosti. Kada su Henri i Georges imali samo osam mjeseci, Claire je otkrila da je ponovno trudna.

“Bila sam iznenađena … ali i jako sretna. Bila sam smirena i osjećala sam da je ova druga trudnoća nešto zaliječila u meni i našem odnosu.”

Roditelji su bili uvjereni da su blizanci prilika koja se pruža jednom u životu, a onda su na pregledu čuli riječi: “Ma vas dvoje biste trebali početi igrati loto!” Ultrazvuk je i ovaj put pokazao dvije bebe.

Ovaj put Claire je obuzeo strah. “Činilo mi se da je sve odjednom poprimilo goleme razmjere: oprema, automobil…” Čak je i liječnička struka bila malo zabrinuta, jer nema puno studija koje istražuju stanje žena koje su rodile dva para blizanaca za godinu i pol.

No, Claire je i drugu trudnoću i porod preživjela bez problema. Rođeni su Augustine i Joseph. Par je u to vrijeme kupio kuću koju je trebalo temeljito obnoviti. Kada su Augustine i Joseph imali dva i pol mjeseca, šesteročlana se obitelj napokon mogla preseliti u svoj novi dom. Kuća nije bila u potpunosti završena, ali to im je bilo od sekundarnog značaja.

“Imamo četvero zdrave djece i to je ono što je stvarno važno! Sva su nam djeca stigla u isto vrijeme i vjerojatno će sva otići od kuće u isto vrijeme. Stoga ne želim nikada zaboraviti da su ove godine dragocjene i nezamjenjive”, kaže majka, a piše Aleteia.

Claire svaki dan fascinirano promatra njihov odnos i karaktere. Vidjeti ih od početka života kako razgovaraju i prihvaćaju jedno drugo i njihove različitosti vrlo je vrijedno, kaže ona.novizivot.net