Mali maturanti ljube njihove slike i u suzama ostavljaju cveće, nikad nisu bili tiši.

Region

“ZAVRŠI SE I 8. RAZRED… KOGA DANAS IZ DETINJSTVA ISPRATITI?” Majka ubijene Eme Kobiljski poslala potresnu poruku, objavila i sliku koja KIDA DUŠU (FOTO)

Jučerašnji dan bio je izuzetno težak za roditelje dece Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, koji su pretrpeli gubitak svojih voljenih u masakru koji se dogodio 3. maja prošle godine. Nakon stravičnog događaja u kojem je njihov školski drug izvršio napad na svoje drugove, rane su ponovo otvorene za ove porodice. Nina Kobiljski, majka devojčice Eme Kobiljski koja je izgubila život u tom tragičnom događaju, podelila je svoje emocije i bol putem društvenih mreža.

Da su živi, juče bi zajedno sa svojim drugarima proživeli trenutke radosti, nosili bi majice koje bi međusobno potpisivali, smejali se, plakali i uživali u muzici. Nažalost, ta iskustva su im oduzeta zbog brutalnog čina koji je izvršio njihov vršnjak, tada trinaestogodišnji učenik iste škole, pucajući na njih bez ikakvog razloga.

“Ovu strahotu uz večnu ljubav nekako preživeti”
– Završi se i 8. razred.. Koga danas iz detinjstva ispratiti? Sa kim se radovati? Koga na novom početku bodriti? Nad kim bditi i za koga se nadati? Koga usmeravati? Koga sa ljubavlju stasalog gledati? Danas njihove drugare, a njima se moliti, zauvek ih voleti i ovu strahotu uz večnu ljubav nekako preživeti. Zauvek Ema, Andrija, Adrijana, Katarina, Sofija, Ana, Bojana, Mara, Angelina i čika Dragan – napisala je Nina Kobiljski, majka ubijene devojčice ispod crteža Emine mlađe sestre, na kojem je prikazana mala devojčica koja drži za ruku anđela sa neba.

Mali maturanti nikad nisu bili tiši
Tradicionalna šetnja maturanata vračarskih osnovnih škola “Defile malih maturanata” održana je juče, a tom prilikom maturanti su odali počast tragično nastradalim drugarima iz OŠ “Vladislav Ribnikar”.

Osnovci su nosili transparente sa natpisom škole i srpske trobojke, šetnja je oko 11 časova počela sa Trga kod Beogradskog dramskog pozorišta, u parku kod Vozarevog krsta

Ipak, ono što je ostalo najupečatljivije nakon jučerašnje šetnje, zapravo je gromoglasna tišina koja je parala uši dok su maturanti prolazili pored Ribnikara.

U miru, spuštenih glava, noseći zastave Srbije u rukama, odali su počast nastradalim vršnjacima.

Mali maturanti potom su prišli spomen-ploči nastradalima, ljubili njihove slike i u suzama ostavljali cveće. blic.rs