Apel za pomoć! Djevojčice Elma i Ejšan hitno trebaju pomoć dobrih ljudi!

Region

Apel pokrećemo za malene ljepotice Ejšan i Elmu. Pozivom na broj 17021 donirate 2 KM, a molimo vas i za podjelu apela.
Ejšan Baručija iz Busovače ima samo 11 mjeseci, a većinu života je provela u bolnicama i na pretragama. Odmah po rođenju joj je uspostavljena dijagnoza epilepsije. Imala je više od deset napada dnevno. Zbog slabog mišićnog tonusa još uvijek ne može samostalno dići glavicu.

Za njene pretrage u Istanbulu i uspostavljenu terapiju koja joj za sada odgovara utrošeno je 4.050 eura, a mi smo klinici dali garanciju da ćemo pokriti troškove liječenja.

Trogodišnjoj Elmi Manso iz Olova je nakon meningitisa uspostavljena dijagnoza epilepsije i imunodeficijencije. Iako je ranije hodala, trenutno ne može samostalno hodati, kosi glavu… Na pretragama u Turskoj ustanovljeno je da ima oštećenje mozga na desnoj strani 76%. Njoj je povećana doza terapije koju je pila, a dobila je i dodatnu terapiju.

Za njeno liječenje u Turskoj utrošeno je 2.300 eura. Dakle, apelom želimo prikupiti 6.350 eura za obje djevojčice. Osim poziva na broj 17021, donacije su moguće i putem web platforme wwwPOMOZIBAorg ili naših žiro računa.dijasporainfo.net