Bejbi Lazanja je danas odbio nagradu koju mu je dodelila država Hrvatska, i sva sredstva donirao u humanitarne svrhe bolnici 👏❤️

Region

Oglasili se iz ustanova kojima je Bejbi Lazanja donirao svoju nagradu od 50.000€: “To dolazi od čoveka koji..”

“Taj novac koji nam je donirao će biti upotrebljen tamo gde je on hteo”, dodao je Rebra

Nakon što je Bejbi Lazanja, danas, 16. maja, odbio nagradu koju mu je dodelila džrava Hrvatska, i sva sredstva donirao u humanitarne svrhe bolnici, nakon čega se ispred KBC Zagreb, oglasio direktor.

Direktor KBC-a Zagreb, Ante Ćorušić, se na konferenciji za medije zahvalio Marku na donaciji.

– Posebno mi je to drago kada dolazi od najpopularnijeg Hrvata na svetu! – istakao je Ćorušić te dodao kako je mladi istarski muzičar svojim nastupom na Evroviziji “silno pomagao u promociji domovine”.

– Još jednom mu se zahvaljujem. Taj novac koji nam je donirao će biti upotrebljen tamo gde je on hteo – dodao je Rebra.

Najavio je i kako će se krajem juna ili početkom jula otvoriti u novim prostorima Zavod za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica te da će Bjebi Lazanju svakako pozvati na otvaranje.

– Verujem da će našim pacijentima otpevati “Rim Tim Tagi Dim” – dodao je.

Ćorušić je poručio i da će 25.000 evra, koje im je Marko donirao, utrošiti za još komforniji smeštaj pacijenata.

– Jako me ovo iznenadilo jer dolazi od čoveka koji ima 28 godina, ali gledajući njega i sve što on radi u zadnje vreme… – zaključio je Ćorušić, prenosi 24sata.hr.

Inače, o donaciji je govorio i prim.dr. Milivoj Novak, zamenik direktora KBC-a Zagreb, kao i prof.dr. sc. Goran Roić, direktor Klinike za dečje bolesti, gde se nalazi Zavod za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom “Mladen Ćepulić”.

– Dok je pevao, svi smo navijali za Marka, a sada nam je pokazao i koliko je veliki čovek – rekao je za 24sata Roić.

(Telegraf.rs)