Doneta velika odluka: Partizan menja ime posle 79 godina!

Region

Partizan će promeniti ime. Jugoslovensko sportsko društvo Partizan skloniće “jugoslovensko” iz imena, odlučeno je na sednici kojom je predsedavao Ostoja Mijailović.

Na Stadionu Partizana u prostorijama Sportskog društva održana je redovna Skupština JSD Partizan. U radu Skupštine je učestvovao 21 klub od 24 punopravna kluba – člana JSD Partizan. Sednicom je predsedavao Ostoja Mijailović, Predsednik društva.

Na sednici je odlučeno da se krene u proces promene imena JSD Partizan.

Pod tačkom razno usvojena je odluka da se jugoslovensko izbaci iz imena, a povodom ove odluke organizovaće se javna debata.

Pod tačkom razno prihvaćen je predlog UO Društva da se formira radno telo koje će u narednom periodu organizovati javnu raspravu vezanu za promenu imena Jugoslovenskog sportskog društva „Partizanˮ. Naime, kako je rečeno, u klubovima i crno-beloj javnosti se već duži niz godina razgovara na ovu temu i tom prilikom iznose različita mišljenja. Stiče se utisak da se u javnosti u pojedinim prilikama ime JSD Partizan zloupotrebljava i omalovažava, čime se nanosi šteta Društvu i njegovim članovima.

“Stoga javna rasprava ima za cilj da se celokupna crno-bela javnost ‒ i niko drugi ‒ odredi prema ovom pitanju, te da odluku o tome donesu svi navijači Partizana na osnovu demokratskog procesa, u kome će svako imati pravo da argumentovano zastupa svoj stav. Javnosti je posebno važno naglasiti da je razgovor u okviru klubova o ovom pitanju prisutan već duži period, ali, s obzirom da je reč o odluci od velike važnosti, postoji opšta saglasnost da je u proces odlučivanja potrebno uključiti sve partizanovce pre donošenja bilo kakvog dalekosežnijeg rešenja.

JSD Partizansportal.blic.rs