Tata, tatice! – viknula je nepoznata djevojčica i potrčala prema mom mužu, a ona se sigurno nije zabunila. Ono što se dogodilo nakon toga, riječima je teško opisati.

Zanimljivosti

Bio je pripravnik. Praksu je obavljao u gradskoj bolnici, na dječjem odjelu. Dobro je učio i mislio da je spreman za posao dječjeg liječnika.

No, stvarnost ponekad ne odgovara našim očekivanjima. Glavni liječnik mu je pokazao ordinaciju, upoznao ga s pacijentima i naglasio da na odjelu ima djece iz sirotišta. Rekao je da im treba poseban pristup.

Posla je bilo puno, a njemu nije bilo lako. Od dječjeg plača srce bi mu se stegnulo. Jednog je dana ušao u sobu gdje je ležala plavooka djevojčica sa svijetlom kosom. Nasmiješila se. Djevojčica nije plakala, već ga je velikim plavim očima promatrala.

Imala je oko tri ili četiri godine. Prišao je, pozdravio se. Ona mu je pružila ruku i široko se nasmiješila. Bila je poput anđelčića. Medicinska sestra mu je ispričala da su je pronašli na ulici, bila je jako prehlađena, a nitko nije dolazio po nju.

Živjela je kod tete, ali ona je nije voljela pa je pobjegla. Teta ju je se odrekla. Srećom, ozdravila je i nakon što bude otpuštena iz bolnice, bit će premještena u sirotište. Samo što djevojčica to još nije znala. Malena mu je bila vrlo simpatična. Sprijateljili su se. Djevojčica je također zavoljela njega.

Svaki ga je dan čekala, stajala na vratima sobe, uvijek pokušavala biti uz njega. Hodala bi s njim po odjelu, pomažući koliko je mogla. Svi su je voljeli, zvali su je “anđelčićem”. Jednog mu je dana pokazala fotografiju svoje mame. Čvrsto je držala sliku u rukama i ljubila je. Tužno je rekla da je mama na nebu. „Mama je bila dobra, ne kao teta, ona je zla poput vještice iz bajke.“

Praksa se bližila kraju. Anđelčić ga nije htio pustiti: “Ne idi, ne idi, ti si moj tatica.” Oproštaj je bio težak za oboje. Ona je plakala. Zatim su djevojčicu odveli u sirotište.

Prošla je godina. Oženio se dobrom, ljubaznom djevojkom. Jednog dana, dok su šetali parkom, iznenada su čuli dječji glas: “Tata, tatice”, i prema njima je potrčala djevojčica. Prepoznao ju je. Supruga ga je zbunjeno pogledala. Ispostavilo se da su djevojčicu posvojili dobri ljudi i da sada odrasta u voljenoj obitelji.restfulyou.com