Oglasila se profesorka iz Bijeljine koju je ŠAMARAO RODITELJ UČENIKA “On je ušao na vrata i počeo da udara”

Region

Nakon četiri dana šutnje o skandalu u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi u Bijeljini, u kojoj je roditelj učenika išamarao profesoricu zbog ocene, danas su se oglasili iz policije i iz uprave škole.

Sasvim uobičajeni radni dan profesorki Oliveri Krsmanović pretvorio se u pakao. Nikad nije mogla ni da pomisli da bi mogla nude meta napada roditelja, i to zbog ocene.

– Ja čoveka nikad pre nisam ni videla. On je ušao na vrata i počeo da udara, tek posle mi je rekao čiji je otac. Nemaš pojma zašto se to dešava, koji je razlog. Što je najcrnje to jeste u krajnjem slučaju ocena, ali u suštini to su konsultacije za decu koja polažu vanredno medicinsku i za koje ja odvojim svoje vreme da radim sa njima”, kaže profesorka Krsmanović.

Nakon ovog napada, koji se desio pre četiri dana, u školi je nastupila tišina. Policija je obavila svoj deo posla.

Navode da je muškarac inicijala D.K. prekršajno sankcionisan zbog fizičkog napada i vređanja prosvetnog radnika. Muk je prekinut i u školi. Nakon upita novinara, direktora škole pred kameru nije želela, ali su poslali saopštenje.

– Javna ustanova Poljoprivredna i medicinska škola Bijeljina je u šoku zbog prethodnih dešavanja, odnosno fizičkog napada u prostorijama škole, te je pružena puna podrška nastavniku. Tim povodom škola je odreagovala po proceduri, te su preduzete sve neophodne radnje. O pomenutom događaju su istog dana informisane nadležne institucije – navodi se u saopštenju.

Ipak, tu podršku, napadnuta profesorica, nije osetila, već je, kako ističe, preovladao je osećaj odbačenosti.

– Svi su ćutali tri dana, niko nije progovorio, kao da se nije ni desilo. Mogu slobodno da kažem, mene niko ni iz ministarstva do danas nije nazvao da pita kako sam – kaže ona. blic.rs