Doktor stomatološke ordinacije u kojoj se liječila preminula tinejdžerka: Molim vas da poštujete moju privatnost

Region

Neovisno ko je kriv, umjesto izraza žaljenja zbog smrti tinejdžerke, doktor Mekić je od novinara tražio da poštuju njegovu privatnost

Odmotava se klupko u slučaju smrti šesnaestogodišnje tinejdžerke Džejle Drapić koja je preminula nakon što je pretrpjela teške komplikacije nakon stomatološkog zahvata Sarajevu.

Na osnovu nezvaničnih informacija do kojih je došao „Dnevni avaz“, djevojčica je liječila zub u privatnoj stomatološkoj ordinaciji dr. Harisa Mekića u Sarajevu.

Putem telefona pozvali smo ordinaciju dr. Mekića, javila nam se službenica i nakon što smo se predstavili da smo novinari „Avaza“, službenica je istog momenta kazala:

– Nikakve informacije vam ne možemo davati – rekla je službenica, a da joj nismo uspjeli objasniti zbog čega zovemo.

Naknadno smo putem telefona stupili i u kontakt s dr. Harisom Mekićem, koji nam je kazao:

– Ne želim nikakve komentare da dajem, znam zašto me zovete. Molim vas da poštujete moju privatnost.

Neovisno ko je kriv, umjesto izraza žaljenja zbog smrti tinejdžerke, doktor Mekić je od novinara tražio da “poštuju njegovu privatnost” i prekinuo razgovor.

Djevojka je u kritičnom stanju hitno prebačena u KCUS, gdje su ljekari uložili maksimalne napore da je spase, nažalost, nisu uspjeli.

O cijelom slučaju obaviješteno je Tužilaštvo, koje je pokrenulo istragu kako bi utvrdilo okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog ishoda.

avaz.ba