Novak Đoković otkrio da li će igrati sledeće godine, pa poručio: “Ovo je bila jedna od najgorih sezona”

Region

Srbin Novak Đoković bio je na korak od osvojanja 100. titule u karijeri, ali ga je u finalu Mastersa 1000 u Šangaju pobedio Italijan Janik Sinner sa 2:0 ( 7-6 (1) i 6-3).

Nakon poraza u finalu, Nole je održao konferenciju za novinare i analizirao svoj nastup na turniru:

– Mislim da postoje neke pozitivne stvari koje mogu da izvučem. Prvo, moj nivo tenisa bio je zaista dobar na ovom turniru, verovatno najbolji od Olimpijskih igara u smislu kako sam se osećao, kako sam igrao, kako sam se borio. Danas sam uradio sve što sam mogao, on je zaslužio pobedu. Bio je prejak u važnim momentima. Takođe, mislim da sam danas u finalu igrao prilično dobro, što mi daje razlog da verujem da mogu još uvek da igram protiv ovih momaka, koji su najbolji na svetu. Nadam se da ću održati taj nivo u narednim mesecima i u budućnosti.

Potom je detaljnije govorio o samom duelu:

– To su vrste mečeva i izazova za kojima težim, da mogu da budem u poziciji da igram protiv najboljih na svetu na najvećim pozornicama. To je ono za šta radim i zbog čega se još uvek pomeram do svojih granica. Ne znam šta će budućnost doneti, samo ću pokušati da se prilagodim… I dalje planiram da se takmičim i igram sledeće sezone, videćemo koliko daleko mogu da doguram – dodao je.

Nole je takođe pohvalio Sinnera: “Podseća me na mene tokom karijere.”

Na kraju, srpski teniser se osvrnuo se na svoj nastup ove sezone:

– Što se tiče rezultata, ovo je bila jedna od najgorih sezona. U nekom trenutku moralo je doći do godine kada nisam osvojio Grand Slamove i nisam mogao održati taj visok nivo nakon toliko godina. I to je u redu, srećan sam sa svojom zlatnom medaljom na Olimpijadi, to je bio moj glavni cilj ove godine. Naravno, voleo bih da sam osvojio Grand Slam, ali u redu je, to je to. To je jedna od onih sezona koje morate prihvatiti, i više nego sam srećan sa svime što sam postigao u svojoj karijeri.

(Telegraf.rs)