Bh. fotograf podijelio dirljiv trenutak: “Djeca BiH u povratku nakon čišćenja Donje Jablanice”

Region

Usljed tragedije koja je zadesila Donju Jablanicu, Zlate, Buturović Polje i druga okolna mjesta – mnogi su pružili pomoć, a među njima je bilo i 500 mladih iz svih dijelova Bosne i Hercegovine koji su se danas priključili “pohodu u pomoć”.

Naime, Studentski pohodi ovog vikenda organizovali su još jedan pohod u Jablanicu i pozvali sve koji žele pomoći “bez obzira na snagu, opremu, spremnost”.

Odazvali su se mladi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a upravo je bh. fotograf Dženad Džino zabilježio trenutak njihovog povratka nakon što su pomagali pri čišćenju.

“Djeca Bosne i Hercegovine su danas volontirala na čišćenju terena i kuća u Donjoj Jablanici, Zlatama… Hvala vam”, napisao je uz snimak mladih koji se u koloni vraćaju nakon volontiranja.
Pohod u pomoć je zakazan i za sutra, a iz organizacije Studentskih pohoda su pojasnili da su pokrenuli ovu akciju kako bi pomogli svim nastradali u teškim poplavama.

U ovim trenucima krize, solidarnost i pomoć su najvažniji, ali ne smijemo dozvoliti da naša podrška bude kratkog daha”, poručili su uz molbu drugima da ne gube interes.

Nakon prvog pohoda koji je održan prošle sedmice zahvalili su se učesnicima jer u “masi pasivnih likova daju sjaj našem društvu” uz poruku: “Vi ste ono najbolje što BiH ima”.klix.ba