Nekoliko tisuća ljudi u Bugarskoj molilo za zemlju i svijet

Zanimljivosti

Velik dio događaja bio je posvećen molitvi za Bugarsku.

Dana 5. listopada 2024., oko pet tisuća evanđeoskih kršćana okupilo se u Bugarskoj na sedmom Nacionalnom danu molitve za Bugarsku i svijet.

Ovaj događaj, koji je postao važan godišnji susret za bugarske evanđeoske crkve, ima za cilj ujediniti vjernike u molitvi za naciju, svijet i širenje Evanđelja Isusa Krista. Događaj je održan u Areni Burgas i okupio je predstavnike različitih denominacija.

Organizatori su izvijestili da je prisustvovalo oko 5.000 ljudi, dok je dodatnih 1.000 sudjelovalo putem interneta, s nekima koji su prijenos uživo podijelili s crkvama i kućnim grupama.

Gradonačelnik Burgasa, Dimitar Nikolov, govorio je okupljenima, ističući važnost molitve u promicanju dobrote i ljubavi među ljudima. „Kad s jakom vjerom nešto zatražimo u molitvi, primit ćemo to. Burgas će vas uvijek dočekati raširenih ruku“, rekao je.

Velik dio događaja bio je posvećen molitvi za naciju.

Pastor Zhivko Tonchev iz Burgasa predvodio je molitvu za bugarsku vladu i gospodarstvo, naglašavajući rad, poštenje i zajedničko dobro.

Okupljanje je također potvrdilo posvećenost crkava promicanju jakih moralnih i duhovnih vrijednosti u bugarskom društvu.

Ovaj Nacionalni dan molitve podsjetio je sudionike na moć zajedničke molitve i važnost jedinstva među crkvama za duhovni rast nacije. Datum sljedećeg susreta već je najavljen za 4. listopada 2025. godine novizivot.net