11-godišnjak iz Zenice podijelio svoj džeparac kako bi pomogao vršnjacima u Jablanici

Region

Heroji su svuda oko nas, mogu biti nevidljivi, sićušni i maleni kao vrijedni mravi, ali ipak golemi i veliki u tuđim očima.

Takav je dječak Danin, ima samo 11 godina i jedan je od rijetki koji nema mobitel, a želja je velika, kako i ne bi bila. Samohrana majka nije u mogućnosti da izdvoji novac, jer ono što treba porodici obezbijede, a dodatni troškovi su nešto što teško sustižu. Dječak je odlučio da sam prikuplja novac, od hedije, džeparca, pa da kupi taj dugo željeni mobitel.

Međutim, kada su prije sedam dana našu domovinu pogodilo olujno nevrijeme, uzeo je svoj ušteđeni novac, 46 KM i dopunio kredit na mamin telefon, bez i jedne riječi da kaže svoje namjere.

Majka je mislila da je neka greška u pitanju, ali ubrzo se na vratima pojavio Danin i rekao da želi da sa telefona zove pomozi. ba, da pomognu ljudima u nevolju, a kako je rekao: “Meni telefon nije neophodan, važniji je ljudski život”.

 

Dobri ljudi, tako se uči od malih, uče nas koliko su ustvari veliki i bit će naš Danin inshaAllah ponos svoje majke na oba svijeta.

 

Jer naše je samo ono što draga srca udijelimo i usrećimo druge i ne zaboravimo da je i lijepa riječ sadaka.dijasporainfo.net