Srbijanski biznismen ne planira u penziju: Želi kupiti novi klub

Region

Rekao je da voli fudbal i da uprkos devetom desetljeću života i dalje ima energije

Srbijanski biznismen Milan Mandarić ne razmišlja o penziji iako ima 86 godina. Nekadašnji vlasnik Portsmuta, Lestera, Nice, Šarleroe, ljubljanske Olimpije i sadašnji potpredsjednik Vojvodine je bogatstvo stekao u IT sektoru u SAD-u i Engleskoj, a godinama je upravljao fudbalskim klubovima.

U razgovoru za “The News” je rekao da planira novu kupovinu.

– Moj problem je što mi se sviđaju klubovi u kojima ima mjesta za napredak i u kojima mogu napraviti razliku – rekao je Mandarić te objasnio da je kao poslovni čovjek kupovao kompanije koje nisu bile u dobrom stanju pa radio na njihovom oporavku.

– Nemam interes tek tako biti negdje i ne raditi razliku. Želim stalno vidjeti napredak. Na kraju ću opet postati vlasnik nekog fudbalskog kluba – dodao je.

Rekao je da voli fudbal i da uprkos devetom desetljeću života i dalje ima energije.

– Ne želim u penziju. Povući ću se jednoga dana kada me ne bude. Još uvijek imam strast za pomaganjem, a imam i glavobolju i stres. U tome ponekad, do određene tačke, uživam. Ponekad postane teško pa se pitam šta, dovraga, radim. Još uvijek prihvatam projekte ne razmišljajući koliko ih već moram završiti – izjavio je Mandarić.

Među ostalim, otkrio je kako su ga zvali iz Hrvatske, no nije otkrio detalje.

– Ljudi su me zvali iz Švicarske, Francuske, Srbije, Hrvatske, odsvuda. Samo gledam – rekao je Mandarić, dodavši da mu je jedan klub posebno zapeo za oko:

– Postoji klub u Švicarskoj koji ozbiljno pratim. Skoro sam kupio jedan na jezeru blizu Italije, ali u zadnji trenutak se nešto dogodilo i vlasnik je pokušao promijeniti dogovor, pa sam rekao: “U redu. zaboravi.” I nisam ga kupio.

Gledao sam i Španiju, a ima dosta klubova u Hrvatskoj i, naravno, Srbiji. Crvena zvezda i Partizan me dugo žele, ali politika se previše miješa u to. Klonim se miješanja politike u fudbal. Upliću se, ulažu novac i diktiraju. U Englesku više neću. Svidjelo mi se, ali tražim negdje drugdje.

avaz.ba