Molimo vas podelite šŸ™šŸ™ Porodica devojčice Sofije Mirčeta moli dobri narod za pomoć!

Region

Porodica devojčice Sofije Mirčeta moli dobri narod za pomoć!
Humanitarna fondacija BUDI HUMAN ā€“ Aleksandar Å apić prikuplja novčana sredstva za Sofiju Mirčeta (2013).

Sofija je rođena u sedmom mesecu blizanačke trudnoće.

Usled posledica prevremenog porođaja i sepse lečena je na Institutu za neonatologiju, nakon čega je na redovnim kontrolama pri Klinici za rehabilitaciju ā€œDr Miroslav Zotovićā€ pod dijagnozom cerebralne paralize. Uprkos svim problemima sa kojima je suočena Sofija je jakŠ¾ vesela i druželjubiva. Njena upornost joj daje snagu da se hrabro bori sa izazovima koji joj predstoje, u čemu joj svakodnevno pomažu stariji brat i sestra bliznakinja.

Sofija je krenula u osnovnu Å”kolu i redovno pohađa nastavu. Ona je dete koje osmehom i Å”armom bije svoje bitke. Do sad je uz pomoć raznih terapija uspela da napravi samostalne korake. Nakon operacije 2019. godine, Sofija se kreće uz pomoć podlakatnih Å”taka. Pored terapija u okviru rehabilitacija ide na paradresurno jahanje, gde je osvojila zlatnu medalju i diplomu, ide na plivanje i na logopedske tretmane.

Sofijina porodica moli sve ljude koji su u situaciji da pomognu da se prikupe sredstva za Sofijine rehabilitacije u rehabilitacionom centru Renona u Slovačkoj, hipoterapiju, logopedske tretmane, medikamente, suplemente i medicinski potroŔni materijal, operacije, specijalističke, kontrolne i dijagnostičke preglede, ortopedska pomagala i aparate, hipo i hidro terapije, kao i za putne troŔkove i smeŔtaj.

Porodica se nada njenom potpunom osamostaljivanju i normalnom životu. Sofijina neostvarena želja je da vozi rolere i da bude balerina.dnevne.net