Zara, neumorna herojina u akciji spašavanja u Donjoj Jablanici

Region

U tragičnim okolnostima poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, heroji poput Zare, potražnog psa iz Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), daju sve od sebe da pomognu unesrećenima. Zara, iako iscrpljena i prljava od terena, neumorno nastavlja svoju misiju – pronalazak preživjelih u Donjoj Jablanici.

Zara je primjer sposobnosti i hrabrosti. Naime, jedan potražni pas poput nje može postići ono što 30 ljudi ne može, zahvaljujući svojoj izoštrenoj intuiciji i neizmjernoj volji da spasi živote. Dok ona neumorno traga, svaki njen korak predstavlja nadu za unesrećene.

Kao dio hrabrog tima spasilaca iz Hrvatske, Zara neumorno radi, tiha herojina koja nikada ne odustaje. U ovim teškim trenucima, spašava one kojima je pomoć najpotrebnija, pružajući drugu šansu svima koje pronađe.

Hvala Zari, njenom timu, i svim spasiocima koji se nesebično bore protiv ove tragedije. Vaš trud i hrabrost daju nadu mnogima pogođenima ovom nesrećom. Zajedno smo uz vas, uz svaku osobu koju tražite, i uz sve one koji su pogođeni ovom katastrofom, napisao je Kristijan Iličić na svom Facebook profilu. crna-hronika.info