Klub iz Buturović Polja u žalosti: Nastradali su naši navijači i nekadašnji igrač

Uncategorized

Fudbalski klub Klis se oglasio nakon što je njihovo Buturović Polje bilo jedno od najpogođenijih sredina u Bosni i Hercegovini nakon velikih poplava.
“Infrastruktura FK Klis nije pretrpjela veća oštećenja. Naše misli su sa žrtvama i njihovim porodicama. Nakon dvodnevne djelomične komunikacijske izolacije, nastale kao posljedica razornih poplava i klizišta koja su pogodila dolinu Neretvice, FK Klis Buturović-Polje sve navijače i simpatizere informiše da klupska infrastruktura nije značajnije oštećena”, istakli su iz Klisa.

Dodali su da je došlo samo do nakupljanja većih količina mulja u i oko stadiona i klupskih prostorija, što će očistiti u narednim danima.

“Voda nije prodrla u klupske prostorije i jedino veće oštećenje je ono na jednom dijelu pomoćnog stadiona koji je u fazi izgradnje. Kolektiv FK Klis izražava saučešće porodicama, prijateljima i poznanicima svih žrtava u Buturović-Polju, Jablanici, Kreševu, Kiseljaku i Fojnici”, poručili su.

Inače, u Buturović-Polju su među nastradalim i nestalim osobama dugogodišnji navijači Klisa, dok je poplava u Jablanici okončala život nekadašnjeg igrača ovog kluba Jasmina Čilića – Žilija.

“Nek’ im je laka zemlja bosanskohercegovačka. Odgođene su sve utakmice planirane za ovaj vikend u cijeloj Bosni i Hercegovini. Pravovremeno ćemo objaviti sve informacije o nastavku takmičenja omladinskih kategorija i seniora”, dodali su.

klix.ba