Poruka jednog tate na autu raznežila Srbiju: Izveo bebu i ženu iz porodilišta a svima u saobraćaju poručio ovo

Region

Oni koji su bili na njegovom mestu znaju da je to najvažnija vožnja u životu

Rođenje deteta je najsrećniji trenutak u životu roditelja, ali i momenat koji u potpunosti menja perpsektivu na svet i način ponašanja. Emocije koje ispunjavaju taj prvi dan roditeljstva ne mogu da se opišu rečima, i za svakog su drugačije, a ujedno iste, i pored uzbuđenja, ono što niko ne može da negira je – osećanje ogromnog straha i brige za taj zamotuljak koji ste dobili u ruke, bez ikakvih uputstava za upotrebu.

Tada počinje i period, neko bi rekao, i pomalo suludog ponašanja roditelja, kada postaju opsednuti raznim opasnostima koji vrebaju, a tatama je tada najteže. Naročito na dan izlaska iz bolnice. Jer mame do trenutka kada kroče iz porodilišta već imaju neki dan “prakse” sa bebom, i malčice su slobodnije, ali tate su te koje prevoze najdragoceniji paketić koji će ikada voziti u svojim kolima.

E pa tako je jedan veoma oprezan tata, rešen da ništa ne prepousti slučaju, dok je izvodio svoju suprugu i njihovu tek rođenu bebu iz porodilišta, na svom automobilu napravio plakat preko celog gepeka, da slučajno nekome ne promakne poruka – koja je dirnula celu srbiju.

“Prevozim tek rođenu bebu i mamu. Molim vas, vozite pažljivo i strpljivo”, napisao je ovaj tata na žutom papiru koji je zalepio na zadnji deo auta.

Fotografija automobila sa ovom porukom objavljena je širom društvenih mreža i brzinom svetlosti je postala viralna, sa mnoštvom komentara.

– Kažu da je to najteža vožnja. Prvi put voziti bebu kući iz bolnice. Srećno stigao i bebu na fakultet vozio – poručio mu je jedan korisnik Fejbukstranice “Moj Beograd” gde je objavljena fotografija.

“Neka vam je živa i zdrava, Bog da vas pazi sve. Dogodine još jednu bebu da dočekate”, “Čestitke”, “Neka je sa srećom! Bar će paziti kako voze”, “Genije”, nizale su se lepe želje i oduševljenje porukom.

(Ona.rs)