Majka je počela planirati vlastiti sprovod nakon što je saznala da ima samo tri mjeseca života

Zanimljivosti

“Sada me čeka najteža stvar – planiranje vlastitog sprovoda.”

Majka dvoje djece iz Utaha počela je planirati vlastiti sprovod nakon što je saznala da ima samo tri mjeseca života.

Dok je bila u bolnici na operaciji ramena u svibnju 2022., Erica Diarte Carr (33) saznala je da ima rak malih stanica pluća četvrtog stadija, inače vrlo rijedak oblik raka.

Mlada majka počela je s liječenjem, ali njezin je život zadobio novi udarac u siječnju, kada joj je dijagnosticiran Cushingov sindrom – poremećaj uzrokovan viškom kortizola, hormona stresa u tijelu. Debljanje, okruglo lice i visoki krvni tlak među brojnim su simptomima, a poremećaj može biti koban ako se ne liječi.

Samo 40 do 70 ljudi od svakog milijuna ima Cushingov sindrom, što ovaj sindrom čini izuzetno rijetkim, prema Nacionalnom institutu za zdravlje.

Erica je rekla da je 18. rujna imala sastanak sa svojim onkologom, koji joj je rekao da tretmani ne djeluju.

– Dali su mi tri mjeseca života. Tri mjeseca da provedem sa svojim najdražima i iskoristim vrijeme koje mi je ostalo. Tijekom sljedećih nekoliko mjeseci moram se pobrinuti da moja djeca budu dobro nakon što me ne bude. Sada me čeka najteža stvar – planiranje vlastitog sprovoda. Nemam ušteđevinu ni životno osiguranje. Nadam se da ćemo djeca i ja posljednji Božić provesti zajedno – napisala je ona, a prenosi NYPost.

Pomolimo se za ovu majku i njenu dječicu! novizivot.net