Ovako danas izgleda Žake iz “Porodičnog blaga”: Bila je u vezi sa ovim kolegom, a sada glumi u hit seriji

Region

Nakon “Porodičnog blaga”, Biljana je dobila još neke manje televizijske angažmane

Mnoge generacije su odrasle uz lik Žakline Žake iz kultne serije “Porodično blago”, a glumica čije smo opaske obožavali poslednjih meseci igra jednu od uloga u domaćoj sapunici “Igra sudbine”, kojoj se pridružila čak i čuvena Kasandra, Koraima Tores.

Biljani Nikolić (48), članici Kruševačkog pozorišta, uloge Žake, žene Tike Špica u kultnoj Pavićevoj seriji donela je ogromnu popularnost. Glumici je ovo bio prvi profesionalni angažman po završetku studija glume. Kao tek svršena studentkinja kadar je delila sa najvećim imenima srpskog glumišta.

Žake je bila uvek doterana, napirlitana, sa masivnim zlatnim minđušama, obučena u leopard print i najkraću moguću suknjicu. Imala je crveni karmin, bridak jezik i uvek “otrovne” dosetke na račun komentara svoje svekrve i ostale muževljeve rodbine.

Ono što niko nije znao tokom snimanja serije jeste to da su Žake i Tika, odnosno Biljana i Predrag Pepi Smiljković i u privatnom životu bili u vezi, o čemu ona i dan-danas izbegava da priča javno.

On je jednom prilikom istakao da su bili u “ozbiljnoj vezi četiri godine”, te da se dogodila “čudna simbioza energija”.

– Bio sam sa glumicom Biljanom Nikolić u ozbiljnoj vezi četiri godine. Igrali smo zajedno, bila mi je žena u “Porodičnom blagu”. Kada igrate sa odličnom glumicom, to je sjajna razmena energije, pa se desi čudna simbioza i to je možda neki nivo zaljubljenosti. Pošto mi nikad u porodici nismo otvoreno pokazivali ljubav, možda sam ja u ljubavi nespretan – izjavio je svojevremeno Smiljković.

Nakon “Porodičnog blaga”, Biljana je dobila još neke manje televizijske angažmane, ali nije se žalila. Uživala je, kao što to već godinama čini, igrajući na pozorišnim daskama. Majka je dvojice sinova i u srećnom braku.

(Ona.rs)