Komemoracija povodom smrti Radmile Živković: Porodica, prijatelji, poštovaoci se opraštaju od voljene glumice

Region

U Narodnom pozorištu u Beogradu u 11 časova počeće komemoracija povodom smrti legendarne Radmile Živković. Podsetimo, preminula je 20. septembra u Beogradu u 72. godini.

Porodica, prijatelji, poštovaoci se okupljaju kako bi se oprostili od voljene glumice, koju pamtimo po brojnim nezaboravnim ulogama, kao što su Doka iz “Zone Zamfirove”, Đilda iz serije “Srećni ljudi”, Živka iz predstave “Gospođa ministarka”.

U Narodno pozorište došli su Tanja Bošković, Svetislav Bule Goncić, Radoslav Zelenović, Ivica Dačić, Nikola Selaković i drugi.

Bojana Bambić, ćerka Radmile Živković, primila je saočešće od prisutnih.

Komemoracija je počela minutom ćutanja.

Emotivno je u Narodnom pozorištu u Beograda i puno suza zbog Radmile Živković

Prvi govor održao je Svetislav Bule Goncić, upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu. On je napomenuo gde je Radmila Živković glumila.

“Njen rad je nesumnjivo prepoznat od reditelja, kolega, stručne javnosti, pisaca, publike… Njena najveća snaga je bila istina…. Svetlo Rade Živković nikada se nije ugasilo… Scena ti ja zauvek zahvalna”, rekao je između ostalog Bule Goncić.

Govor u čast Radmile Živković održao je i ministar kulture u Vladi Srbije Nikola Selaković.

“Neko bi rekao da je srpsko glumište izgubilo mnogo. To je samo trenutak. Naše srpsko pozorište, televizija, kultura dobili su mnogo. To što je ona učinila, što je postigla i dokazala, to ne može niko da nam oduzme. Neka joj je večna slava i hvala i Bog da joj dušu prosti”, rekao je ministar Selaković.

Potom se obratio i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

“Dame i gospodo, nisam očekivao da ću biti u ovoj ulozi i da se opraštam od naše Rade. Imajući u vidu da smo bili i porodično vezani. Naime, ja sam njihov zet te porodice. Više od 30 godina smo bili porodično vezani, tako da mi je teško da govorim u ovom trenutku…. Hoću da kažem da ona tu još nešto glumi, da je to deo neke predstave, kao što smo je godinama doživljavao…”, naveo je ministar Dačić.

Uskoro opširnije.

(Telegraf.rs)