VIDEO KOJI RAZARA DUŠU Reči majke Đorđa (15) kojeg je kolima ubio sveštenik dok se vraćao iz škole bole: “Sine, mi se svako jutro pitamo…”

Region

“Moj sin moja treća sreća, a ocu svom – jedinac sve u životu. Sine, mi se svako jutro pitamo, isto te volimo. Ne damo da padneš u zaborav nama nikada”, reči su u opisu videa koji tera suze na oči a koji je objavila Biljana Radosavljević, majka Đorđa Radosavljevića (15), dečaka kojeg je 25. januara 2022. godine kolima ubio sveštenik u Donjoj Ljuboviđi kod Ljubovije.

Majka dečaka objavila je potresni video na svojim društvenim mrežama u kojem je podelila fotografije iz njihovog života dok je njen voljeni sin bio živ. Osmehe na njihovim licima, sreću u očima koja se vidi na fotografijama sada su zamenili neopisivi bol i tuga i nada da će osoba koja im je usmrtila kolima sina odgovarati.

– Ostalima dajemo do znanja da smo imali i imamo sa kim da se dičimo, ti si za nas živ i ako si na nekom drugom mestu ušuškan u našim srcima i duši. Volimo te majka i ćale tvoj – navodi se u potresnoj objavi.

Podsetimo, njihov sin Đorđe preminuo je na mestu nesreće, a u novembru prošle godine, Loznički osnovni sud je odbacio optužnicu protiv sveštenika S. J. (29).

“Mi ne želimo da se sudimo sa crkvom”
U ranijoj ispovesti za “Blic” Miroslav, otac dečaka ispričao je da nije u stanju da prihvati ovakvu odluku suda. Rekao je da je spreman da proda sve što ima, samo da bi pravda konačno bila zadovoljena.

Izgubio sam sve što sam imao, srce mi je slomljeno. Sveštenik mi je ubio sina jedinca kada se vraćao iz škole, a nakon toga pušten je na slobodu. To je bol koja se ne može opisati rečima. Mi ne želimo da se sudimo sa crkvom, niti sveštenikom, već sa čovekom koji je ubio mog sina. Čoveka koji se krio iza crne mantije svaki put kad smo pokušavali da pronađemo pravdu – rekao je on ranije.

On smatra da je sve namešteno.

– Otac tog čoveka, takođe sveštenik, ima ogromnu moć. Čekali smo pravdu 18 dugih meseci, a onda smo dočekali oslobađajuću presudu. Naš jedini sin se neće nikada vratiti, a ubica slobodno šeta među nama. Kako da odem na grob svom sinu i izgovorim te reči? – tvrdi neutešan otac.

Istina je izostala u celom procesu
Kako dalje navodi Miroslav, mnogo toga se na samom suđenju nije poklapalo, te da je istina izostala u celom procesu.

– Nakon udarca, nosio je na haubi mog sina 24 metara, a zatim ga odbacio još 10 metara dalje nakon što je udario u bankinu. Kako je to moguće kada je vozio, prema njegovim rečima, 60 kilometara na čas, dok je brzinometar na automobilu ostao blokiran na 110 kilometara na čas nakon nesreće? On tvrdi da je mog sina udario nakon što je izašao iz autobusa, što nije tačno. Izjave vozača autobusa i svedoka na licu mesta nisu uzete u obzir. Kome da se obratimo? Hoće li neko konačno čuti naš glas? Izgubili smo dete zbog tuđe krivice, a niko nije odgovoran – objasnio je on ranije.

Kako je naveo njegovom sinu nije bilo pomoći, a očevici saobraćajne nesreće ispričali su mu da je sveštenik udario direktno njegovog sina koji se kretao levom stranom. Kaže, na mestu saobraćajne nesreće nije bilo tragova kočenja.

blic.rs