PASARS IMA 16 TONA Vojno vozilo koje je smrskalo “forda” u nesreći kod Ušća TEŽE I OD AUTOBUSA: Pravo je čudo što je bilo ko preživeo

Region

PASARS, vojno vozilo koje je juče u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Ušća na putu Kraljevo-Raška smrskalo putničko vozilo marke “ford fokus” teži neverovatnih 16 tona. Kako objašnjava sagovornik “Blica” upućen u vojna vozila, to je više od 12 puta veća težina od automobila u kom je poginulo pet osoba – otac, njegovo troje male dece i komšinica koja se vozila sa njima. U kolima je bila i nesrećna majka mališana, kojoj se lekari bore za život.

– PASARS teži 16 tona, a “ford fokus” 1,3. To je više od 12 puta više. Poređenja radi, standardni autobus u gradskom prevozu teži manje od PASARS-a, između 10 i 12 tona. Ljudi u “fordu” nisu imali šanse i pravo je čudo što je bilo ko preživeo, kaže za “Blic” izvor upućebn u vojna vozila.

Još uvek nisu poznati detalji tragedije u kojoj su život izgubili Danijel L, njegovo troje dece i komšinica koja je bila sa njima u automobilu. U smrskanom “fordu bila je i nesrećna majka poginulih mališana, koja je provela dva sata u smrskanom automobilu, ali je preživela.

Vozač PASARS-a imao alkohol u krvi
Kako je “Blic” juče objavio, vozač oklopnog vozila Vojske Srbije imao je više od 0,20 primila alkohola u krvi. Pripadnicima Vojske Srbije nije dozvoljeno da imaju alkohol u krvi, odnosno alko-test ne sme da pokaže ništa više od nule.

MUP je sinoć saopštio da je vozač vojnog vozila PASARS M.V. (54) uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Mališani i otac stradali na licu mesta, majci se bore za život
U tragičnoj nesreći život je izgubilo pet osoba, među kojima su Danijel L. iz Novog Pazara, njegova deca. Supruga Danijela L., Mirjana, jedina je preživela i trenutno joj se bore za život. Komšinica Dijana je takođe poginula na licu mesta.

Šta je PASARS?

PASARS je vojno vozilo koje se koristi u protivvazduhoplovnoj odbranu Vojske Srbije. Ime ovog vozila predstavlja skraćenicu za protivvazdušni artiljerijsko-raketni sistem. Glavna namena PASARS vozila je zaštita jedinica Vojske Srbije od niskoletećih aviona, bespilotnih letelica, krstarećih raketa, ali i od ciljeva na zemlji i vodi.

Prototip vozila predstavljen je javnosti 2017. godine, dok je sa serijskom proizvodnjom započeto 2019. godine.

blic.rs