OVO JE DIJANA KOJA JE POGINULA KOD UŠĆA Nastradala sa komšijom i njegovo troje dece, stravičnu nesreću preživela samo majka mališana (FOTO)

Region

Nesreća izazvala šok u zajednici zbog tragičnog gubitka skoro cele porodice Lazović i komšinice Dijane K
Vozač vojnog vozila zadržan zbog sumnje da je izazvao nesreću

Stravična saobraćajna nesreća koja se dogodila kod Ušća potresla je regiju, nakon što je majka, Mirjana L. (32), bila svjesna dok su je vatrogasci izvlačili ispod olupine automobila, a svi ostali članovi njene porodice, uključujući troje dece i komšinicu Dijanu K. (27), smrtno su stradali.

ajka mališana Mirjana L. (32) je preživela, i bila je svesna dok su je vatrogasci izvlačili ispod olupine automobila, koji se sudario sa sistemom PASARS Vojske Srbije.

Vozač vojnog vozila M. V. (54), zadržan je u policijskom pritvoru zbog sumnje da je izazvao ovu tešku saobraćajnu nesreću. Prema zvaničnim informacijama, M. V. je priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, a istraga je u toku.

Jedan očevidac je juče opisao strašan prizor koji je zatekao na putu.

Putnički automobil bio je potpuno poklopljen vojnim vozilom, skroz smrskan. Na lice mesta došle su ekipe vatrogasaca-spasilaca. Uspeli su nekako da podignu vojno vozilo i pomere ga. Prizor koji nas je zatekao je strašan, ovo je prava tragedija – rekao je za “Rinu” jedan od očevidaca.

Vozač oklopnog vozila imao je više od 0,20 promila alkohola u krvi, što je protivno pravilima Vojske Srbije koja nalažu nultu toleranciju na alkohol za pripadnike u službi. Zbog sumnje da je počinio teško krivično delo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, M. V. je zadržan u pritvoru do 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Nesreća je izazvala šok u zajednici, posebno zbog tragičnog gubitka skoro cele porodice Lazović i komšinice Dijane K. Danijel L., koji je bio zaposlen u kasarni u Raški, porijeklom je iz Novog Pazara, gde je i odrastao. On i njegova supruga Mirjana preselili su se u Rašku pre nekoliko godina, kada je Danijel dobio posao u Vojsci Srbije.

(Sandžak Danas)