Hvala dragom Bogu! Mlada majka Mileva dobila priliku za život : “Molila sam i vjerovala sam”

Region

Mlada majka Mileva dobila priliku za život : “Molila sam i vjerovala sam”

Mileva Simetić Salija, mlada majka iz Pule, nedavno je dobila novu priliku za život nakon što su joj transplantirani jetra i bubreg u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

Operacija, u kojoj je sudjelovalo 20 zdravstvenih djelatnika, trajala je više od osam sati. Unatoč tome što su rane od operacije zarasle, potrebno je vrijeme da se sve stabilizira.

Mileva će doživotno uzimati terapiju koja joj pomaže u sprječavanju odbacivanja organa, te nastavlja s dijalizama pet puta tjedno, svaki put po četiri sata.

Operacija je obavljena 22. aaugusta, a dan prije je postojala mogućnost komplikacija jer je prvotno odabrana jetra bila prevelika za presađivanje. Hvala Bogu, druga jetra je pravovremeno pronađena, što je omogućilo uspješnu operaciju.

Mileva se osjeća odlično s novim organima, što je rezultat njezine hrabre borbe i nevjerojatne podrške supruga i malenog sina Luana.

“Molila sam se i vjerovala sam. Tako sam zaspala i kao da se sve u sekundi odvilo”, prisjetila se trenutaka prije operacije.

Mileva zahvaljuje svim liječnicima, medicinskim sestrama i osoblju koje je sudjelovalo u transplantaciji, kao i bolničkim ekipama u Puli i Zagrebu koje su se brinule o njoj. Unatoč trenutnim izazovima, osjeća se zahvalnom za novu šansu koju je dobila.

Mileva je prošla kroz težak period prije transplantacije, s genetskim poremećajem jetre koji je ozbiljno ugrozio njezin život. Iako nije imala hrvatsko državljanstvo zbog podrijetla iz Bosne i Hercegovine, Ministarstvo unutarnjih poslova je prepoznalo njezinu priču te joj je dodijelilo državljanstvo i omogućilo transplantaciju.

Njezina priča je dirnula mnoge i podsjetila nas na važnost solidarnosti i humanosti u teškim trenucima. Mileva se sada fokusira na oporavak i budućnost s obitelji, a novi život s novim organima pruža joj nadu i osjećaj slobode koji dugo nije imala. dnevne.net