AKO NE MOŽEŠ POMOĆI BAR PODIJELI Nadela hitno mora u Tursku na liječenje!Molimo sve dobre ljude da pomognu!

Region

AKO NE MOŽEŠ POMOĆI BAR PODIJELI Nadela hitno mora u Tursku na liječenje!Molimo sve dobre ljude da pomognu!

U naselju Kudići, općina Velika Kladuša, dolazi nam teška životna priča o osmogodišnjoj djevojčici Nadeli Sakinović. Ova prelijepa djevojčica već dugi niz godina se suočava sa ozbiljnim zdravstvenim izazovima. Njeni roditelji, koji su iscrpljeni i očajni, traže pomoć i podršku za svoje dijete, koje je trenutno u hitnoj potrebi za liječenjem u Turskoj.

Naime, iako su pokušali pronaći odgovarajuću dijagnozu i terapiju u Bosni i Hercegovini, stručnjaci su sugerirali da Nadela možda pati od autizma i preporučili liječenje van zemlje. Nadela ne reaguje na govor, nosi pempe i postala je hiperaktivna. Njen svakodnevni život je obilježen potrebom za stalnom pažnjom, a roditelji su primorani posvetiti joj potpunu pažnju 24 sata dnevno.

Roditelji su istakli da Nadela nije primala nikakve lijekove ili terapije, zbog čega su odlučili potražiti pomoć u Turskoj, gdje očekuju da će dobiti odgovarajuće terapije koje bi mogle ublažiti njene simptome, uključujući agresiju i samoozljeđivanje.

Nadela je iz porodice koja se bavi poljoprivredom i stočarstvom. Iako su sretni i ponosni na ono što imaju, nažalost, finansijska sredstva im nisu dovoljna za pokrivanje troškova potrebnih pregleda i liječenja. Prema procjenama, troškovi boravka i liječenja u Turskoj kreću se između 7.000 i 10.000 eura, što je izvan njihovih mogućnosti.

U ovom trenutku, porodica hitno traži pomoć od svih dobrih ljudi. Dijeljenjem ovog apela, možete pomoći da se prikupi potrebna sredstva za Nadelu i pružite joj priliku za bolje zdravstveno stanje. Svaka pomoć, bez obzira na iznos, može napraviti razliku u njenom životu i donijeti nadu njenim roditeljima. Za sve koji žele pomoći, informacije o načinu donacije mogu se dobiti klikom na fotografiju:

Pomozimo zajedno da Nadela dobije priliku za zdraviji i sretniji život.

dijasporainfo.net