Mlada Srpkinja osvojila US Open, pa sve nasmejala: Pričala o svom poreklu, Đoković, ocu i čime se bavi…

Uncategorized

Mika Stojsavljević, 15-godišnja Srpkinja koja igra pod zastavom Velike Britanije, osvojila je juniorski US Open, a onda u velikom ushićenju podelila svoje viđenje ovog neverovatnog uspeha.

Ona je savladala Japanku Sonobe i tako se već predstavila teniskoj publici.

– Bio je dobar meč, ona je igrala dobro, ali smo obe podigle nivo u drugom setu. Nije ovo nešto što sam očekivala, ali sam više nego srećna. Da li znam šta sam uradila? Mislim da ne. Još uvek sam u šoku. Pokušavam da procesuiram – navela je Mika.

Ovu juniorsku, a verovatno i buduću seniorsku šampionku sada čeka – škola.

– Idem u Amherst školu, u Logborou. Mislim da moram u utorak da sam u školi. Letim sutra nazad i moram da krenem u školu. Imam neke bitne ispite ove godine, moram da ih završim. Videćemo! – istakla je Stojsavljević.

Za svoje uzore tokom odrastanja je navela Emu Radukanu zbog stila igre, ali i Novaka Đokovića i Mariju Šarapovu.

– Ema je tu bila poslednja, ona koju najviše pamtim, ali Šarapova i Đoković će mi uvek bili idoli. Šarapova zbog stila igre i kako se nosi na terenu, uvek sam nalazila inspiraciju u njoj i ugledala se na nju. A, onda i Đoković jer sam ja polu Srpkinja, to mi je bliže domu, moja čitava porodica ga voli – izjavila je Mika.

Otkrila je i čime joj se bave roditelji.

– Moja majka pazi na nas četvoro, a za tatu nisam sigurna šta radi. On, nekako, sve radi od kuće – kazala je Mika između ostalog.

Telegraf je imao priliku da priča sa njom još ranije, pa o njenom poreklu možete pročitati ovde.

(Telegraf.rs)