Poslušajte dirljiv razgovor oca i sina koji se bori s rakom: Oduševit će vas dječakova vjera

Zanimljivosti

 

Šestogodišnji dječak koji se bori protiv raka objasnio je zašto nije bio ljut na Boga unatoč boli i poteškoćama s kojima se suočavao.

Šestogodišnji Hunt, dječak neukrotive hrabrosti, suočava se s jednom od najtežih životnih kušnji – rakom. S dijagnosticiranim rakom oka, morao je izdržati niz bolnih i iscrpljujućih tretmana, no ipak je pokazao nevjerojatnu zrelost i snažnu vjeru što je rijetkost kod tako male djece.

“Bog me je izabrao”
U jednom od razgovora sa svojim ocem Timothyjem Valverdeom, Hunt je otkrio koliko je jak njegov odnos s Bogom unatoč poteškoćama s kojima se suočava. Kada ga je otac pitao zašto misli da mu je Bog dao takvo iskušenje, Hunt je jednostavno odgovorio: “Odabrao me jer sam poseban dječak.”

Kad ga je otac pitao osjeća li ljutnju prema Bogu, Hunt je rekao: “Ne.” Dječak je dalje objasnio kako mu je drago što je Bog izabrao njega, a ne bilo koju od njegovih sestara, Maddie ili Emmu, jer bi onda obje morale patiti.

Pogledajte u nastavku dirljiv razgovor šestogodišnjaka i njegovog oca.

 

Prije nekoliko tjedana, Timothy je objavio video najavljujući da slave veliku prekretnicu na putu jer je Hunt primio posljednju rundu kemoterapije. “Nedaća razvija ustrajnost, a ustrajnost gradi karakter. Ne znamo što nosi sutra, ali veselimo se današnjem danu.”

“Dok čekamo rezultate, vjerujemo u Boga. Čekanje nam je jako teško … Hunt nema pojma što očekivati, jednostavno se ne želi vratiti u bolnicu. Što god se dogodilo, naša nada je u Kristu”, napisao je na društvenim mrežama.

Unatoč svojoj mladosti, Hunt je pokazao što doista znači imati snažan odnos s Bogom, čak i kada život nosi najteže izazove.novizivot.net