Nikad viđene slike Bore Đorđevića dok je pevao himnu Partizana: Posetio stadion JNA, a pored njega ova glumica

Region

Legendarni roker, Borisav Bora Đorđević, umro je danas, 4. septembra, u 72. godini, nakon teške borbe sa opakom bolešću.

Borin lik i sva njegova dela ostaće večno upamćena. Između ostalog, Đorđević je bio vatreni navijač Crvene zvezde, a ono što mnogi ne znaju jeste informacija da je roker otpevao deo himne navijača Partizana “Dok Partizan bitke bije”.

Kako je roker ranije istakao, to mu je najveća mrlja u dugogodišnjoj karijeri.

– Istina je, pevao sam na prvom audio snimku te pesme, ali samo onaj deo “hej, hej, hej…”. I ako je neko opravdanje, nisam imao pojma da će to biti Partizanova himna – rekao je Bora ranije.

Đorđević je objasnio kako je došlo do toga da on i Kornelije otpevaju u studiju pesmu za koju, kako je naglasio, nije znao da je himna Parizana.

– Kad Kornelije pozove, to se ne odbija. To je tada tako bilo. Došli smo svi – Saša Aleks, Asim Sarvan, Ljuba Ninković, Snežana Jandrlić, Gorica Popović… Tek u studiju sam saznao šta radimo, a tada je bilo kasno, nije moglo nazad. Ja sam Zvezdaš od malena i to mi je stvarno teško palo. Evo, priznajem da mi je to definitivno najveća mrlja u karijeri – izjavio je Bora za Infromer.rs ranije.

Sportski novinar Željko Pantić, danas je na svom Tviter profilu objavio fotografiju iz arhive Partizana i napisao: “TV Partizan: In Memoriam. Bora Đorđević prateći vokal himne Partizana…”

Na fotografiji vidimo Boru Đorđevića u prugastoj majici, a pored njega je i prateći vokal, glumica Gorica Popović.

– Obično su prateći vokali anonimni, ali na ovim slikama možete videti glumicu Goricu Popović kao jednu od pratećih vokala koji su pevali himnu Partizana. Mnoga druga neka imana iz tog vremena koja su bila značajna, ali ja mislim da se Bora Đorđević od ovoga jako teško može oprati i da će ga ova slika progoniti. Jedan od najvatrenijih pratećih vokala, kao što možete videti na ovoj slici, prilikom izvođenja himne Partizana, ne samo da kažemo na tom izvođenju u samom Partizanu, nego i na stadionu Partizana je Bora Đorđević. Tako da možete da vidite kako su u tim vremenima ljudi učestvovali u himni Partizana koja i danas živi – izjavio je Željko Pantić.

(Telegraf.rs)