Ona je jedini preživeli predstavnik Srbije na US Openu: Teodora bi mogla da oživi srpski ženski tenis

Showbizz

Već duži period, mlada srpska teniserka Teodora Kostović uzima učešća na juniorskim Grend slemovima i uvek ima dobre šanse da se ode daleko. Sada je ostala jedina naša predstavnica u singlu na celom turniru pošto je uspela da se plasira u drugo kolo pobedom na Džulijetom Parehom sa 6:4, 4:6, 6:0.

Ove godine nismo ni imali ženskog predstavnika u singlu među seniorkama, a Teodora je jedina od naših devojčica u juniorima. Ostala je da brani čast Srbije nakon dva sata i devet minuta, tako da ćemo je gledati i u nastavku takmičenja.

Postavljena je za četvrtog nosioca, a izbacila je Amerikanku koja je dobila vajld kartu od strane organizatora.

Sledeći meč će igrati protiv bolje iz duela Vitorije Paganeti i Mije Pohankove od kojih je bolje rangirana i biće u ulozi favorita da se nađe u osmini finala US Opena.

Kako odmiče vreme, sve se Kostovićeva više prikazuje, a to pokazuju rezultate – na Australijan Openu je prošla do drugog kola, na Rolan Garosu do osmine finala, a na Vimbldonu je dostigla i četvrtfinale.

Ovim progresom bi mogli da očekujem i polufinale na US Openu! Naravno, bez pritiska, ima još dovoljno vremena da stasa i usmeri karijeru u pravom smeru.

(Telegraf.rs)