Izbacio Đokovića sa US Opena, pa sve prosuo: Popirin posle Novaka dobio šamar otrežnjenja u osmini finala!

Svijet

Australijanski teniser Aleksej Popirin, koji je izbacio Novaka Đokovića u trećem kolu US Opena, odmah je u narednoj rundi i sam eliminisan pošto je od njega u osmini finala bio bolji Amerikanac Frensis Tijafo – 6:4, 7:6(3), 2:6, 6:3.

Svi su očekivali da će Popirin da naplati svoje partije i prolazak pokraj Đokovića, ali je on već na narednoj stepenici počeo da propušta velike šanse, te je posle nešto više od tri sata dozvolio veliko slavlje domaće publike na Artur Ešu.

Najveći prevrat dogodio se u drugom setu kada je Tijafo na servisu popularnog Popija spasao tri vezane set lopte, vratio se u igru i uzeo deonicu preko taj-brejka.

Nije Aleksej potonuo, ali je dozvolio ogromnu razliku koja mu je kasnije bila nenadoknadiva.

Sa druge strane, Amerikanac je već petu godinu za redom otišao do osmine finala i dalje na US Openu. Pre dve godine je igrao polufinale, a prošle četvrtfinale, tako da je u dobrom kontinuitetu i ovo “uklanjanje” Đokovića je najviše njemu dobrodošlo na kraju.

Vratiće se Tijafo u Top 20 ovom pobedom. I Popirin mu neće biti daleko nakon rekorda karijere pošto bi od narednog ponedeljka mogao biti 23. teniser sveta.

Sve zavisi od rezultata Džeka Drejpera, Džordana Tompsona i Tomaša Mahača, a Big Fo nastavlja svoju poteru za novim visinama i u četvrtfinalu će igrati protiv Grigora Dimitrova koji je eliminisao Andreja Rubljova u pet setova.

(Telegraf.rs)