Zavirite u kuću princa Harryja i Meghan Markle: Kukali da nemaju novca, a dom vrijedi 11 miliona

Zanimljivosti

Odluka princa Harija da zajedno sa suprugom Meghan odstupi sa svih zvaničnih funkcija i napusti Britaniju radi povučenog života u Sjedinjenim Američkim Državama šokirala je svijet.

Prije nešto više od 4 godine princ je presjekao i za svoju djecu odabrao okruženje potpuno drugačije od onog u kakvom je on odrastao.
Ipak, slavni par se na ovom putu osamostaljenja našao u nedaćama kakve nisu mogli ni da sanjaju; kraljevska porodica u potpunosti ih je finansijski odsjekla i prepustila sebi samima.

Kao stalni članovi britanske kraljevske porodice na funkcijama, Meghan i Harry imali su zagarantovana primanja, kao i privatno obezbjeđenje koje ih je pratilo u stopu.

Sve to se promijenilo početkom 2020. godine kada je par odlučio da svoj život promijeni iz korjena i porodično gnijezdo svije preko okeana, u Kaliforniji.

Istina je da im nije bilo pravo, pa su se čak nekoliko puta i javno požalili na svoju “nezavidnu” novčanu situaciju kojoj se nisu nadali.

Skupocjeni kompleks izgrađen je 2003. godine, a sadrži kućicu za čaj sa malim bazenom, dječiju kolibu i igralište, bajkoviti vrt sa ružama i glavni bazen okružen maslinama i ukrasnim drvećem dopremljenim iz Italije.

Veliki teniski teren i prostrana gostinska kuća također se mogu pronaći na ovom imanju, nešto dalje od glavne vile koja odiše prefinjenošću i luksuzom.

@celebritieshomes

Prince Harry and Meghan Markle’s house in California worth $11M #princeharry #meghanmarkle #celebrity #mansion #realestate #santabarbara #foryoupage #foryou #fyp #royalfamily #royalty

♬ Cruel Summer – Taylor Swift

 

Ušuškani dom u Santa Barbari nudi komfor čak 9 spavaćih soba i 7 kupatila, uređenih u kantri stilu kojim dominiraju ručno izrađeni detalji od punog drveta.

Pored toga, ova kuća ima i biblioteku, teretanu, saunu, kućni bioskop, sobu za zabavu i lift.

azra.ba