Siner se oglasio nakon prve pobede posle doping afere i gromoglasnih zvižduka: “Hvala svima što su ostali…”

Showbizz

Italijanski teniser Janik Siner upisao je uvodnu pobedu na US Openu pošto je posle preokreta uspeo da porazi Mekenzija Mekdonalda sa 3-1. Amerikanac je prvi set dobio rezultatom 6:2, ali je usledio preokret i uprkos ranom brejku u drugom setu, domaći teniser je redom gubio 6:2, 6:1 i opet 6:2.

Nije prvom teniseru sveta bilo svejedno na startu meča i nakon gromoglasnih zvižduka publike je igrao neprepoznatljivo do sredine drugog seta. Tada je ušao u brzinu i brzinski prošao dalje.

Doping afera u kojoj se našao posle Indijan Velsa kada je dva puta bio pozitivan na kolbestol, steroid koji je zabranjen sportistima, evidentno je uticala na brojne ljude, a na kraju je Siner ipak uspeo da se trgne u okršaju sa Amerikancem.

Posle okršaja je u izjavi istakao da ide dan po dan i da je napredak konstantan.

– Idemo dan po dan. Sutra imam slobodan dan, gde ćemo pokušati da dobijem više ritma i poboljšam se za sledeći meč. Imam prostora za napredak. Radujem se ovom izazovu. Videćemo šta mogu da uradim.

Dodao je Janik da mu mnogo znači podrška koju je dobio od ljudi i zahvalio se svima, uprkos zvižducima.

– Mnogo mi znači. Podrška je uvek neverovatna. Hvala svima što su došli i ostali. Videćemo šta sledi u sledećem kolu – istakao je Siner.

Podsetimo, Italijan je nakon doping skandala dobio samo kaznu oduzimanja bodova sa turnira u Indijan Velsu.

(Telegraf.rs)