Muzička diva doživjela porodičnu tragediju, na isti dan preminule su joj mama i sestra: Srce mi je slomljeno

Svijet

Pjevačica Mariah Carey doživjela je tragediju. Naime, tokom vikenda preminule su joj i majka Patricia i sestra Alison.

– Srce mi je slomljeno jer sam proteklog vikenda izgubila majku. Nažalost, tragičnim spletom događaja, i moja sestra je izgubila život istog dana, rekla je za „People“.

– Osjećam se blagoslovljenom što sam mogla provesti posljednju sedmicu s mamom prije nego što je umrla, priznala je pjevačica za strane medije pa dodala kako cijeni podršku, ljubav i poštivanje njene privatnosti u ovim teškim trenucima.

Trenutno nisu poznati uzroci smrti njene majke Patricije i sestre Alison.

Patricia je bila operna pjevačica i vokalna trenerica. Mariah je dobila s Alfredom Royem Careyjem, s kojim se razvela kad je legendarna pjevačica imala samo tri godine.

Mariahin odnos s majkom, od koje je naslijedila vokalne talente, bio je kompliciran.

– Naš odnos je bodljikavo uže ponosa, boli, srama, zahvalnosti, ljubomore, divljenja i razočaranja, napisala je Carey u memoarima ”The Meaning” iz 2020. godine.

Mariahin odnos s otuđenom sestrom bio je još zamršeniji. Alison je čak tužila svoju slavnu sestru zbog tvrdnji o zlostavljanju iz njenih memoara.

– Bilo je emotivno i fizički sigurnije za mene da nemam nikakav kontakt s njom, napisala je ranije u istim memoarima Carey. azra.ba