JECAJI ODJEKIVALI NOVIM SADOM Sahranjena šestočlana porodica koja je stradala u požaru (FOTO/VIDEO)

Region

Šestočlana porodica koja je 23. avgusta izgorela u požaru u Novom Sadu sahranjeni su u 14 časova na mesnom groblju u Đurđevu.

Za njih je obezbeđena velika zidana grobnica kako bi svi počivali zajedno, a troškove sahrane snosi opština Žabalj.

Na sahranu su došli Uroš Radanović, predsednik opštine Žabalj i gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić.

Takođe, ispred kapele se okupio veliki broj građana.

Četiri sveštenika Srpske pravoslave crkve je držalo opelo.

“Zar je ovako moralo da bude?”
Prezviter Pero Anđelić paroh žabaljski rekao je da kroz molitvu prizivamo da njihove duše pred likom božijim nađu smiraj i pokoj i napomenuo da je od tog tragičnog događaja nije čuo nikoga ko je ostao nem na ovu nesreću.

Ovo je velika tragedija koja ostavlja veliki tragedija ne samo za porodice unesrećenih već i za čitavu zajednicu. Tragedija je toliko velika zato što ostavlja veliki trag u srcima i dušama pitajući se zar je ovako moralo da bude. Neka pred likom oca nebeskoga dožive smiraj u sreći i radosti i neka im gospod sreću daruje – poručio je prezviter Anđelić.

Tokom ispraćaja nekoliko osoba je pozlilo.

Podsetimo, šestočlana porodica, Danijel A. i Maja S. ugušili su se od dima zajedno sa svojih četvoro dece od 2, 4, 5 i 7 godina. Sumnja se da je reč o električnim instalacijama, odnosno da se zapalila baterija električnog skutera koji je bio na punjaču. Nesreća se desila dok su svi spavali.

Načelnik uprave za vanredne situacije u Novom Sadu Stojan Milovac rekao je da je šestočlana porodica koja je stradala u požaru u novosadskom naselju Salajka bila onemogućena da se evakuiše zbog stanja kuće.

Povodom smrti šestočlane porodice, na osnovu Odluke gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, 24, 25. i 26. avgust proglašavaju se za Dan žalosti na teritoriji Grada Novog Sada.

blic.rs