Punac pretukao zeta u Bosanskoj Krupi!? Porodica tvrdi da je slučaj isceniran: “Punac je bolestan, on ne može ništa. Oni njega tuku”

Region

Nakon što smo objavili priču o dramatičnom događaju koji se desio u Bosanskoj Krupi kada je zet prijavio nasilje u porodici. Kako zet tvrdi, punac ga je lopatom pretukao.
Cijeli slučaj prijavljen je i MUP-u USK.

Povrijeđeni zet je odmah prevezen u Dom zdravlja Bosanska Krupa, gdje su mu konstatovane lakše povrede.

Redakciji portala javila se Razija Harbaš koja tvrdi da je cijeli slučaj isceniran.

“Riječ je o mom daidži i sad ću vam ispričati pravu istinu šta je sve ovdje dešava. Ne mogu više da šutim, sve me ovo previše boli” – počela je svoju ispovijest Razija Harbaš.

Ovaj čovjek što je optuzen za napad to jest punac je stariji čovjek, bolestan dijabetičar i jako u lošem stanju živi sa sinom koji je ima posebne potrebe. Žive u kući koje nemaju osnovne uslove za život. Već drugi vremenski period imaju probleme sa zetom i kćerkom koji žive s njim u kući a istoj toj kćerki je preveo dio te kuće to jest dvije sobe.

Zet i kćerka maltletiraju i napadaju, tuku i pljuju po njemu, vrijeđaju mu majku, kradu ga svaki dan. Od skoro je napravio sebi kakav takav ulaz i kupatilo a isti zet i kćerka i njihova djeca su polupali i ono što mu je narod dao i su uništili sve.

Prije nekoliko dana nazvao me je dajdža, plače kao dijete i kaže da mu prijeti zet ubistvom ali to mu u kući kaže kad niko ne čuje. Sinoć je policija ponovo bila na mjestu dogadaja i dok je policija otišla zet je sišao na njegova vrata i rekao “stisni još jednom pa pozovi policiju, ja sam ti vlast i vlast mene štiti…”

“Molim vas da se nešto poduzme protiv ovo slučaja. Ovdje je sve obrnuto samo zet i kćerka koriste nepismenost kod moga dajdže i njegovog sina i njihovu nemoć po pitanju ovog slučaja. Treba pod hitno reagovat dok nije kasno…

U selu gdje moj dajdža živi, slobodno upitajte šta se dešava sve sa njim ali niko neće da se miješa jer imaju strah od zeta…” – za kraj dodaje Razija Harbaš naš portal. dijasporainfo.net